Sergio Scariolo treniruojama Ispanijos rinktinė šią savaitę taip pat žaidė dvejas kontrolines rungtynes su ta pačia ekipa – Graikija. Jei Atėnuose, nesulaikiusi Giannio Antetokounmpo, Ispanija pralaimėjo 70:86, ketvirtadienį Madride ispanai pasiekė revanšą – 87:80. Tiesa, graikų žvaigždė G. Antetokounmpo šiame mače nežaidė.

Jau po antrojo susitikimo S. Scariolo paskelbė, kad Europos čempionate rinktinei negalės padėti Madrido „Real“ narys Alberto Abalde. 26-erių metų 202 cm ūgio puolėjas turnyre nedalyvaus dėl pėdos traumos.

Savo ruožtu už darbą treniruočių stovyklose S. Scariolo padėkojo dar vienam žaidėjui – į čempionatą nekeliaus Saragosos „Casademont“ puolėjas Santi Yusta.

Į Gran Kanariją skris 16 Ispanijos rinktinės kandidatų. Tarp jų bus ir rungtynes su graikais praleidęs 20-metis Hjustono „Rockets” talentas Usmanas Garuba, tačiau vilčių, kad jis žaistų pirmame susitikime su lietuviais, S. Scariolo neturi. Anot paties trenerio, neseniai prie komandos prisijungęs 203 cm ūgio puolėjas yra „toli nuo optimalios“ sportinės formos.

Kaip jau minėta, su lietuviais Ispanijos rinktinė Gran Kanarijoje žais rugpjūčio 16, o rugpjūčio 18 komandos susitiks Vilniuje.

Ispanijos rinktinės kandidatai:

Gynėjai: Lorenzo Brownas, Quino Colomas, Dario Brizuela, Jaime Fernandezas, Sergio Llullas, Juanas Nunezas;

Puolėjai: Rudy Fernandezas, Juancho Hernangomezas, Xabi Lopezas-Arostegui, Joelis Parra;

Vidurio puolėjai: Usmanas Garuba, Yankuba Sima, Franas Guerra, Willy Hernangomezas, Jaime Pradilla, Sebastianas Saizas.

Eurobasket 2022 turnyre Ispanijos rinktinė žais A grupėje su Turkija, Juodkalnija, Gruzija, Belgija ir Bulgarija

Lietuvos rintkinė B grupėje kausis su Prancūzija, Slovėnija, Vokietija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

Čempionatas prasidės rugsėjo 1 dieną ir tęsis kiek daugiau nei dvi savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją