Rugsėjo 1–18 d. dienomis Lietuva ir vėl gyvens krepšinio ritmu, nes geriausi šalies krepšininkai rungsis dėl Senojo žemyno nugalėtojų titulo. Krepšinis dominuos ir „Delfi“. Todėl viso čempionatu metu su žiūrovais sveikinsis ir „Krepšinio zona“, kuri papildys svarbiausias turnyro naujienas nušviesiančio portalo turinį.

Pasak „Delfi video“ vadovo Arturo Paknio, beveik mėnesį truksiančios krepšinio šventės metu „Krepšinio zonoje“ lankysis krepšinio pasaulyje gerai žinomi vedai. Prieš kiekvienas Lietuvos rinktinės rungtynes jie dalinsis savo prognozėmis, o vos tik pasibaigus kovoms aikštelėje apžvelgs rezultatus, žaidimo eigą ir krepšininkų pasirodymus.

Nors krepšinis antrąja Lietuvos religija tituluojamas ne veltui ir dauguma sirgalių varžybas stebės prie televizorių ekranų, tačiau „Krepšinio zona“ padės pasižvalgyti ir į tai, kas vyksta už aikštelės ribų. „Laidoje žiūrovai pamatys ir čempionato užkulisius, todėl turnyro dvasią pajaus net ir tie, kurie neturi galimybės varžybų stebėti gyvai arenose“, – teigia A. Paknys.

Lietuvos rinktinė dvikovas pradės Vokietijoje, todėl su naujausiais įvykiais krepšinio gerbėjus supažindins čia dirbsiantys „Delfi“ žurnalistai. Jie bendraus su sportininkais ir treneriais bei atskleis, kaip čempionato metu atrodo jų kasdienybė. Be to, „Delfi“ komanda domėsis, kokiomis nuotaikomis gyvena pergalių ištroškę Lietuvos sirgaliai ir kaip juos priima vietiniai.

Prie „Krepšinio zonos“ vedėjų vairo žiūrovai ir vėl išvys gerai žinomą tandemą – sporto žurnalistą Gediminą Inčiūrą ir vieną garsiausių krepšinio komentatorių Vaidą Čeponį. Tiesa, šįkart jie darbuosis ne drauge – G. Inčiūra naujienas aptars „Delfi TV“ studijoje Vilniuje, o V. Čeponis apie Lietuvos rinktinės ir jos varžovų žaidimą pasakos iš Vokietijos.

Laukia išskirtiniai įspūdžiai

Darbui Europos vyrų krepšinio čempionate besiruošiantis V. Čeponis sako, kad į Vokietiją keliauja būdamas puikios nuotaikos. „Tikiu, kad Lietuvos rinktinė gali iškovoti medalius. Spėju, kad Vokietijoje susidomėjimas Europos čempionatu bus nemenkas, nes šioje šalyje krepšinis jau yra populiari sporto šaka“, – sako komentatorius.

Pasak jo, šiais metais turnyras išskirtinis tuo, kad jame žais labai daug panašaus pajėgumo rinktinių. Nestigs ir pirmo ryškumo žvaigždžių, tarp kurių Luka Dončičius, Nikola Jokičius, Giannis Antetokounmpo, Rudy Gobertas, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Vasilije Micičius ir būrys kitų asų. Pirmą kartą tokiose svarbiose varžybose rungtyniaus ir Ignas Brazdeikis, su kuriuo lietuviai sieja daug vilčių.

Apie didžiausius krepšinio turnyrus, tarp kurių Europos ir pasaulio čempionatai bei Olimpinės žaidynės, V. Čeponis rašo jau nuo 1994 m. Krepšinio ekspertas skaičiuoja, kad aistruolius supažindino su daugiau nei 20 čempionatų naujienomis.

„Iš Europos čempionatų labiausiai įstrigo, be abejonės, 2003 m. pirmenybės, kai lietuviai pirmą kartą po Nepriklausomybės atkūrimo tapo čempionais, o apskritai Senajame žemyne triumfavo trečią sykį. Iš liūdnesnių akimirkų įsiminė 1995-ųjų pirmenybės, kai mes su Arvydu Saboniu, Šarūnu Marčiulioniu priešakyje itin skausmingai pralaimėjome Jugoslavijai. Aišku, tada varžovams padėjo ir vienas teisėjas“, – apie įsimintiniausius turnyrus sako V. Čeponis.

Pasiteiravus, kaip čempionate gali sektis Lietuvos rinktinei, „Krepšinio zonos“ vedėjas teigia, kad šiemet užvirs įtempta kova, o į medalius pretenduos net 7–8 komandos. „Tai Slovėnija, Prancūzija, Serbija, Lietuva, Ispanija, Graikija, Vokietija, Italija. Mano nuomone, pagrindiniai favoritai laimėti auksą yra slovėnai, prancūzai ir serbai. Lietuviai yra pajėgūs iškovoti bent bronzą, bet lengva nebus“, – sako V. Čeponis ir priduria, kad „Krepšinio zonos“ žiūrovams šį rudenį pasistengs pateikti daug intriguojančios informacijos iš turnyro užkulisių.

„Delfi TV“ laida „Krepšinio zona“ eteryje pasirodys rugpjūčio 17 d.. Portale „Delfi“ po kiekvienų Lietuvos rinktinės varžybų stebėkite tiesiogines laidos transliacijas, o laidos įrašus pamatykite „Delfi TV“ eteryje. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją