Europos čempionatui (rugsėjo 1-18 dienomis) besirengianti Lietuvos rinktinė ketvirtadienį Vilniuje vykusiose ketvirtose kontrolinėse rungtynėse iškovojo ketvirtą pergalę. Kazio Maksvyčio auklėtiniai triumfavo prieš suomius 87:52 (29:9, 22:15, 16:8, 20:20).

„Svarbiausia buvo susitvarkyti gynybą. Dar yra kur tobulėti, bet darome po truputį pažangą. Sunku kažką vertinti, kai žaidi su tokiu varžovu, bet rugpjūčio 16-ą ir 18-ą dienomis, rungtynėse su ispanais pamatysime, kas yra kas“, – neabejojo R. Jokubaitis.

Būtent abejose rungtynėse su suomiais įžaidėjas pirmą kartą aikštėje žaidė su abiem NBA bokštais Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu. Vilniuje JV pelnė 18 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, o Domantas atitinkamai surinko 10 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

Vieną gražiausių dvikovos epizodų, kai D. Sabonis įsibėgėjęs įkrovė kamuolį iš viršaus, padėjo sukurti R. Jokubaitis.

„Jie tikrai palengvina darbą aikštėje. Vis tiek prieš juos dvigubinama gynyba, mes tampame laisvi, belieka pataikyti. Tikrai, mums, „mažiems“, jie palengvino darbą. Jei rasime balansą tarp „mažiukų“ ir „didelių“ gynyboje ir puolime, turėtų būti viskas super“, – sakė įžaidėjas.

R. Jokubaitis ketvirtadienį per 17 min. pelnė 9 taškus (0/1 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 3/4 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė du kamuolius, sugriebė 1 kamuolį ir surinko 12 naudingumo balų.

Praėjusią savaitę jis dar žaidė su specialiais akiniais, kurie saugojo krepšininko akis po operacijos. Su suomiais jau be akinių rungtyniavęs Rokas sakė, kad jaučiasi daug geriau: „Akiniai komforto nepridėjo, bet buvo tokia situacija – jei su akiniais galiu žaisti, tai be akinių dar lengviau.“

„Rokas gal pasirengimo pradžioje buvo kaip nesavas – tie akiniai, po operacijos, ilga pertrauka be žaidimo. Tačiau kuo toliau, tuo viskas geriau“, – „Barcelona“ įžaidėjo pažangą taip pat pastebėjo K. Maksvytis.

R. Jokubaitis neabejojo, kad pagrindinis tikslas dvikovoje su suomiais buvo įgyvendintas: „Mūsų tikslas buvo gerai pajudėti gynyboje. Tai padarėme ir tikslą įgyvendinome šiose rungtynėse. Turime dar daug taisytinų dalykų. Dabar skrendame į Ispaniją, pasitikėjimo įgavome daugiau, bet bus kito kalibro varžovas. Reikia dirbti toliau.“

Išgirdęs klausimą apie rūbinės „taisykles“, kurias galbūt jau spėjo įvesti kapitonas J. Valančiūnas, Rokas šyptelėjo.

„Eigirdas Žukauskas liko be taškų. Vakar turėjome Dimšą. Manau, vakarienę ar kažką. Statys pinigėlį“, – juokėsi R. Jokubaitis ir pridūrė, kad J. Valančiūnas dar jokių taisyklių rūbinėje nespėjo nustatyti. – Galbūt jau bus tos „taisyklės“ (kaip kad ar vaišina vakariene komandą 100-ąjį tašką pelnęs žaidėjas – red.) nuo Ispanijos“, – merkė akį „Barcelona“ įžaidėjas.

Ketvirtadienį K. Maksvytis už darbą rinktinėje padėkojo vidurio puolėjui Laurynui Biručiui. Šiuo metu nacionalinėje ekipoje liko 15 žaidėjų.

Repeticijas prieš rugsėjo 1-ą dieną startuosiantį Europos čempionatą lietuviai pradėjo praėjusią savaitę ir du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88).

Tuomet jau su prie rinktinės prisijungusiais Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu nacionalinė ekipa Kaune ir Vilniuje triuškino Suomijos krepšininkus – 76:61 ir 87:52.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis

  • rugpjūčio 16 d. (Gran Kanarijoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Rinktinės kandidatų penkioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas Žukauskas„Wolves“
Donatas TarolisOradijos CSM
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas Žemaitis„Wolves“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas Jokubaitis„Barcelona“
Tomas DimšaKauno „Žalgiris“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)