Ateinančiame sezone „Zaragoza“ (Ispanija) klubo marškinėlius vilkėsiantis Marcelis Ponitka interviu „TVP Sport“ drėbė, jog į Lenkijos rinktinę jis nėra kviečiamas dėl vyresnio brolio spaudimo.

„Pagal mano turimą informaciją, treneris Igoris Miličičius nėra nusiteikęs prieš mane, bet komandoje manęs nenori matyti Mateuszas. Spėju, kad jis, kaip kapitonas, turėjo įtakos sudėties pasirinkimui, ir tai liečia ne tik mane vieną“, – pareiškė 24-erių gynėjas.

Regis, nuoskaudos tarp brolių yra gilios.

„Nesuprantu, kodėl Mateuszas visais būdais mane diskredituoja ir trukdo karjerai. Jei jis nori man kažką pasakyti, neturėtų slėpti galvos smėlyje, neturėtų žaisti savo žaidimų mano sąskaita.

Aš visada kalbu atvirai, treneris ir federacija viską puikiai žino. Kantriai laukiu susitikimo, kurio mūsų kapitonas taip vengia. Norėčiau, kad Mateuszas elgtųsi kaip profesionalas, paaiškintų situaciją ir dėl bendro labo užbaigtų visas spekuliacijas“, – kalbėjo jaunesnysis Ponitka.

Praeityje jis jau buvo debiutavęs nacionalinėje komandoje, kuomet jai dar vadovavo buvęs ilgametis strategas iš JAV Mike‘as Tayloras. Vis dėlto šią vasarą Marcelis į rinktinę nebebuvo kviečiamas.

194 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną pradėjo Permės „Parma“ klube, kuriam dirigavo Kazys Maksvytis. Rusijai įsiveržus į Ukrainą, lenkas kartu su kitais ekipos legionieriais paliko šalį ir persikėlė į Frankfurto „Skyliners“.

Vokietijos pirmenybėse jo statistika siekė 10 taškų, 3,3 atkovoto kamuolio ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu ketveriais metais vyresnis Mateuszas Sankt Peterburgo „Zenit“ apleido tik po to, kai susilaukė aštrios kritikos dėl delsimo priimti sprendimą. Buvęs NBA krepšininkas Marcinas Gortatas M. Ponitką tuomet vadino individualistu ir apgailestavo dėl to, jog toks žmogus yra Lenkijos rinktinės kapitonas.

Primename, kad lenkai rugsėjį vyksiantį Europos čempionatą pradės D grupės varžybomis Prahoje kartu su šeimininke Čekija, Serbija, Izraeliu, Suomija ir Nyderlandais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją