Bosniai čempionatą turėtų pradėti B grupės varžybomis Kelne (Vokietija), kur startuos ir Lietuvos ekipa.

Tačiau Sarajeve iki šiol neišspręsti finansiniai klausimai, susiję su komandos dalyvavimu pirmenybėse.

Pirmadienį Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federacija paprašė Kultūros ir sporto ministerijos papildomos paramos, antraip šalies rinktinė esą net negalės sužaisti jau suplanuotų draugiškų rungtynių.

Šią savaitę bosniai turėtų vykti į Tartu ir ten išbandyti jėgas su Estija bei Belgija.

„Praėjusio mėnesio pabaigoje mums buvo pažadėta pervesti pinigų pirmą rugpjūčio savaitę. Kol kas tai dar nėra padaryta, todėl lieka neaišku, ar galėsime keliauti į Estiją, o taip pat ir į patį Europos čempionatą. Atviras klausimas, kaip suvaldysime šią finansinę situaciją – neatmetamas ir blogiausias scenarijus“, – rašoma oficialioje federacijos interneto svetainėje.

NBA rungtyniaujančio Jusufo Nurkičiaus ir naudingiausio praėjusio sezono ACB lygos žaidėjo Džanano Musos vedamą ekipą treniruoja Adisas Bečiragičius, pakeitęs birželį dėl vėluojančio atlyginimo pasitraukusį Vedraną Bosničių.

Europos čempionatas prasidės rugsėjo 1 d. B grupėje be Lietuvos bosnių dar laukia Vokietija, Slovėnija, Prancūzija ir Vengrija.

Primename, kad Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai su lietuviais varžėsi ir pirmame pasaulio čempionato atrankos etape. Praėjusį vasarį Lietuvos komanda laimėjo tiek išvykoje (78:77), tiek namuose (77:56).

Antrą etapą bosniai rugpjūčio 24 d. turėtų pradėti rungtynėmis svečiuose su Juodkalnija, o po trijų dienų savoje arenoje priimti Prancūziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją