Antrajame kėlinyje atletas išbėgo vienas prieš Estijos rinktinės krepšį ir įgrūdo kamuolį į jį persisukęs nugara. R. Jokubaitis garsiai prašė atlikti „malūnėlio“ dėjimą, o tai išgirdęs I. Brazdeikis pripažino, kad galėjo įdėti ir dar efektingiau.

„Aš irgi jaučiau, jog galiu atlikti geresnį dėjimą. Bet man tai buvo pirmosios rungtynės po pertraukos, todėl nenorėjau persistengti“, – po pergalės 90:88 prieš Estiją šypsojosi krepšininkas, kuris erdvės progresui mato ir komandos žaidime.

„Leidome varžovams išmesti per daug tritaškių, galėjome geriau pasirodyti gynyboje. Reikia pasimokyti iš klaidų ir judėti į priekį. Kitą kartą žaisime protingiau. Gerai rūpinomės kamuoliu, galime efektyviau žaisti ir puolime“, – sakė I. Brazdeikis.

Buvęs NBA krepšininkas džiaugiasi tuo, kad su rinktine jau treniruojasi Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, kurie iki šiol galėjo dirbti tik individualiai.

„Šaunu, kad jie jau su mumis. Tokie aukšto lygio krepšininkai treniruotėse padidina konkurencijos ir energijos lygį. Esame labai laimingi galėdami būti rinktinėje kartu su jais. Gerinsime tarpusavio sąveiką ir stengsimės būti gera komanda“, – kalbėjo „Iggy“.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 dieną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks dar 5 kontrolinės rungtynės:

  • rugpjūčio 10 d. (Kaune) su Suomija;
  • rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija;
  • rugpjūčio 16 d. (išvykoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Visas rinktinės kandidatų šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas ŽukauskasVilniaus „Wolves“
Donatas TarolisPodgoricos „Budučnost“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas ŽemaitisVilniaus „Wolves“
Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas JokubaitisBarselonos „FC Barcelona“
Tomas Dimšapraėjęs sezonas - Trevizo „NutriBullet“


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją