Lietuvos rinktinė kontrolinių rungtynių seriją pradėjo ne stipriausios sudėties. Rungtynes su Estija praleido iki šiol individualiai sportavę Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, neseniai prie komandos prisijungęs Ignas Brazdeikis ir smulkią traumą išsigydyti baigiantis Mindaugas Kuzminskas.

D. Sabonis ir J. Valančiūnas rungtynes stebėjo jau atvykę į areną ir sėdėdami greta komandos draugų, o su rinktine treniruotis abu NBA lygos krepšininkai pradės šeštadienį. Lietuvos rinktinė su estais dar sykį žais sekmadienį Alytuje. Ar abu aukštaūgiai dalyvaus tose rungtynėse, kol kas neaišku.

Tuo metu „Švyturio“ arenoje ketvirtadienio vakarą vykusiame susitikime didelės intrigos nebuvo. Pagal visus komponentus varžovus pranokę lietuviai po pirmojo kėlinio užtikrintai pirmavo 21:12, o per antrąjį pataikė seriją tritaškių ir dar labiau padidino savo pranašumą – 41:26.

Nors Kazys Maksvytis nuolat eksperimentavo, trečiajame kėlinyje išliko tos pačios tendencijos (69:45) ir kontrolinių rungtynių baigtis buvo nulemta iš anksto.

Rezultatyviausias lietuvių gretose buvo 15 taškų pelnęs Martynas Echodas (6/10 dvit., 6 atk. kam.). Rokas Giedraitis pridėjo 13 taškų.

Lietuviai krepšį iš žaidimo atkavo 51 proc. taiklumu, realizavo 9/23 tritaškių, iš kurių 7 pataikė pirmoje mačo pusėje.

„Neseniai pabaigėme fizinio pasirengimo ciklą, buvo klaidelių. Dar trūksta susižaidimo, tačiau iš esmės sužaidėme geras rungtynes. Šiandien nesistengėme akcentuoti silpnųjų varžovų taškų, tiesiog žiūrėjome, kaip žaidžiame patys“, – iš karto po pergalės tvirtino M. Echodas.

Lietuva: Martynas Echodas 15, Rokas Giedraitis 13, Tomas Dimša 10, Marius Grigonis 9, Kristupas Žemaitis, Donatas Tarolis (6 atk. kam.) ir Laurynas Birutis po 7, Arnas Butkevičius 6, Eigirdas Žukauskas 5, Lukas Lekavičius 3, Rokas Jokubaitis 2 taškai (6 atk. kam., 4 rez. perd.).

Estija: Kristianas Kullamae 15, Matthias Tassas 14, Siimas-Sanderis Vene 9 taškai.

Primename, kad Europos čempionatas prasidės rugsėjo 1 d., o Lietuvos rinktinė vienoje grupėje Kelne žais su Slovėnija, Vokietija, Prancūzija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

Europos čempionatui ruošiasi i estai, kurie pirmenybes Milane pradės vienoje grupėje su Italija, Kroatija, Didžiąja Britanija, Graikija ir Ukraina.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 dieną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks dar 6 kontrolinės rungtynės:

  • rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija;
  • rugpjūčio 10 d. (Kaune) su Suomija;
  • rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija;
  • rugpjūčio 16 d. (išvykoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Visas rinktinės kandidatų šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas ŽukauskasVilniaus „Wolves“
Donatas TarolisPodgoricos „Budučnost“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas ŽemaitisVilniaus „Wolves“
Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas JokubaitisBarselonos „FC Barcelona“
Tomas Dimšapraėjęs sezonas - Trevizo „NutriBullet“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją