T. Parkerio valdomas klubas šią vasarą prisiviliojo ir vieną geriausių prancūzų žaidėjų Nando de Colo. Kartu su J. Lauvergne'o atėjimu ASVEL puoselėja viltis ateinantį sezoną prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, o per penkerius metus išsikovoti ir vietą finalo ketverte.

J. Lauvergne'as praėjusį sezoną dėl peties traumos sužaidė vos 13 Eurolygos rungtynių, tačiau ir per jas vidutiniškai pelnė 8,3 taško ir atkovojo 3,4 kamuolio.

„Šis projektas neturi lygių. Tikrai nereikėjo pastangų, kad grįžčiau į Prancūziją. Man labai patiko ASVEL vizija. Padarysiu viską, kad komanda laimėtų ketvirtą čempionų titulą iš eilės. Eurolygoje taip pat turime dideles ambicijas, – bebasket.fr kalbėjo vidurio puolėjas. – Nando de Colo ir aš velkamės ASVEL marškinėlius, o tai ženklas, kad klubas nori keisti savo statusą, tapti konkurencingu. Tai mane įtikino. Užsienyje žaidžiu nuo 20-ies metų ir labai džiaugiuosi, kad galiu grįžti į gimtinę, pas šeimą, draugus.“

Krepšininkas pasakojo, kad su Tony Parkeriu yra pažįstamas nuo rinktinės ir San Antonijo „Spurs“ laikų, o su jo broliu, treneriu TJ Parkeriu, yra praleidęs kartu keletą Kalėdų. „Skambutis manęs nenustebino, tačiau galvojau, kad ASVEL man tokį pasiūlymą pateiks galbūt po kelerių metų“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie „Žalgirį“ vidurio puolėjas pasidžiaugė, kad su Kauno komanda yra laimėjęs per sezoną 17 pergalių, tačiau paskutinis sezonas buvo katastrofiškas – vos 8 pergalės.

„Visuomet sakiau, kad gerai jaučiausi Kaune. Mėgavausi būdamas klubo dalimi ir tikrai negalvojau, kad paliksiu komandą šią vasarą. Kai jaučiuosi gerai, man patinka žmonės, stengiuosi gauti sutartį kaip įmanoma ilgesnę. Dėl tos pačios priežasties buvau drąsinamas ateiti į ASVEL. Kai mano sutartis su šia ekipa baigsis būsiu 34-erių metų. Nežinau, kas bus toliau“, – sakė vidurio puolėjas.

Lygindamas serbus (kai žaidė Belgrado „Partizan“) ir lietuvius jis teigė, kad lietuviai yra ramūs ir mandagūs, savo ruožtu serbai savo jausmus rodo skirtingu būdu: „Tačiau visi labai myli krepšinį. Įspūdinga, kad prancūzus visi atpažįsta. Tiek Serbijoje, tiek Lietuvoje visi žino, kas esu. Man, kaip užsieniečiui, tai buvo įspūdinga.“

Prisimindamas laiką, praleistą Kaune, J. Lauvergne'as išskyrė pirmąjį sezoną, kurs jam buvo fantastiškas.

„Antras sezonas buvo komplikuotas. Turėjau peties traumą, dėl ko buvau operuotas ir nežaidžiau keturis mėnesius. Stengiausi sugrįžti kaip įmanoma greičiau. Turėjome tris skirtingus trenerius. Vis dėlto pirmieji metai su „Žalgiriu“ buvo išskirtiniai ir tikrai vieni geriausių mano karjeroje“, – pabrėžė prancūzas, pridūręs, kad dabar jis yra 100 proc. pasirengęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją