„Žaidėjai tikrai yra geresnės formos, nei buvo birželio pabaigoje. Daugiausiai dėmesio skyrėme fiziniam pasirengimui ir vyrai gerai padirbėjo, – esamą žaidėjų formą apibendrino Estijos rinktinės vyriausiasis treneris Jukka Toijala. – Esame patenkinti žaidėjų pasirinkimu. Visi, kurie galėjo, atvyko čia ir yra pasiruošę dirbti.“

Pirmasis Estijos rinktinės testas – Lietuva. Rugpjūčio 4 ir 7 dienomis Klaipėdoje ir Alytuje estai žais draugiškas rungtynes su Lietuvos rinktine.

„Šių rungtynių tikslas – vėl atrasti žaidimo ritmą ir įgyti žaidybinės praktikos. Kadangi tokios sudėties dar neturėjome, svarbu, kad atrastume žaidėjams tinkamus vaidmenis ir kad žaidėjai suprastų, ko tikimės iš jų. Šios rungtynės suteiks žaidėjams galimybių parodyti save, nes galiausiai turėsime atrinkti galutinį dvyliktuką“, – kalbėjo J. Toijala.

Estijos rinktinės sudėtyje yra lietuviams gerai pažįstamų krepšininkų, o komandos kapitonas Siimas-Sanderis Vene Kauno „Žalgirio“ sistemoje praleido net dešimt metų.

„Mes labai gerbiame Lietuvos krepšinį. Visgi turime savų tikslų, o kiekvienos rungtynės prasideda nuo 0:0. Kovosime už savo tautą“, – prieš išvyką į Lietuvą sakė S.-S. Vene.

Lietuvos rinktinė su Estija susikaus ketvirtadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje 19:30 val., o sekmadienį tuo pačiu laiku – Alytaus Sporto ir rekreacijos centre. Bilietais į rungtynes prekiauja bilietai.lt

Estijos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas:

Henri Drellas („Windy City Bulls“, G lyga)
Martas Rosenthalis (Tartu universitetas)
Sanderis Raieste (Vitorijos „Baskonia“, ACB lyga)
Kasparas Treieris (Sasario „Dinamo“, Italijos lyga)
Stenas Sokkas (Missolonghi BC, Graikijos II lyga)
Matthiasas Tassas („Saint Mary‘s Gaels“, NCAA)
Siimas-Sanderis Vene (Varezės „Pallacanestro“, Italijos lyga)
Kregoras Hermetas (Liublino „Start“, Lenkijos lyga)
Maikas-Kalevas Kotsaras (Vitorijos „Baskonia“, ACB lyga)
Robertas Valge (Piarnu KK)
Rauno Nurgeris (Talino „Kalev“)
Janari Joesaaras (Bairoito „Medi“, Vokietijos lyga)
Martinas Dorbekas (Talino „Kalev“)
Kristjanas Kitsingas (Talino „Kalev“)
Kerras Kriisa („Arizona Wildcats“, NCAA)
Kristianas Kullamae (Panevėžio „Lietkabelis“)
Siimas-Markusas Postas (Piarnu KK)
Arturas Konontšukas (Talino „Kalev“).