Remdama FIBA sprendimą diskvalifikuoti Rusijos krepšininkus ir krepšinio rinktines iš visų tarptautinių varžybų, Prancūzijos krepšinio federacija ėmėsi priemonių ir savo kieme.

Jei žaidėjas ar personalo narys yra susisaistęs su Rusijos ar Baltarusijos klubais sutartimi, jam durys į rinktinę bus uždarytos. Taip bus bent jau tol, kol tęsis karinis konfliktas Ukrainoje. Tai palies ir tuos prancūzus, kurie jau yra sudarę sandorį su Rusijos ir Baltarusijos klubais.

Tokį sertifikatą turės pasirašyti visi Prancūzijos vyrų ir moterų rinktinių žaidėjai bei personalo nariai. Jei sutarties sąlygų nebus laikomasi, rinktinių nariai nebus kviečiame ir negalės atstovauti šaliai tarptautinėse varžybose, įskaitant ir 2024 metų olimpines žaidynes Paryžiuje.

Vienas iš tokių neigiamų pavyzdžių yra Livio Jean-Charlesas, kuris šią vasarą persikėlė į Maskvos CSKA, o Louisas Labeyrie – į Kazanės UNIKS. Su Sankt Peterburgo „Zenit“ taip pat yra siejamas Thomas Heurtelis.

Prancūzijos rinktinė Europos čempionate (rugsėjo 1 – 18 dienos) grupės varžybose žais su Lietuva, Slovėnija, Bosnija ir Hercegovina, Vokietija bei Vengrija.

Prancūzijos rinktinės stratego Vincento Collet sąraše – 15 žaidėjų: Isaia Cordinier, Moustapha Fallas, Evanas Fournier, Rudy Gobertas, Thomas Heurtelis, Williamas Howardas, Mouhammadou Jaitehas, Timothe Luwawu-Cabarrot, Theo Maledonas, Amathas M’Baye, Frankas Ntilikina, Elie Okobo, Vincent Poirier, Terry Tarpey, Guerschonas Yabusele.

Galima prisiminti, kad principingai dėl žaidimo Rusijos komandoje pasielgė ir Švedija. Jau karui prasidėjus vienaa ryškiausių švedų žvaigždžių Jonas Jerebko pasirašė sutartį su Maskvos CSKA ir jau po kelių dienų buvo pašalintas iš Švedijos nacionalinės rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją