Pagrindinis prizas išties įspūdingas – 4 bilietai į rugsėjo mėnesį Vokietijoje vyksiančio Europos krepšinio čempionato Lietuvos rinktinės grupės rungtynes.

Šį prizą įsteigė Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Pasak Klaipėdos krepšinio mokyklos direktoriaus Laimono Šapkausko, turnyras vyks pagal naujas FIBA 3x3 taisykles ir dalyviai galės pildyti reitingo taškus.

Vyksta registracija

„Renginys išskirtinis tuo, kad vyks naujoje geros dangos aikštėje, prizai išties verti dėmesio. Krepšinio kovos vyks nuo ankstyvo ryto iki vakaro, o šalia aikštės bus organizuojami ir snaiperio konkursai“, – renginio planus atskleidė L. Šapkauskas.

Jis ragino visus norinčius išbandyti jėgas šiame turnyre, paskubėti registruotis. Registracija vykdoma iki liepos 28 dienos 19 val.

Visa informacija apie turnyrą ir registracija skelbiama Klaipėdos krepšinio mokyklos interneto svetainėje www.krepsiniomokykla.lt.

Planuojamas aukšto lygio turnyras su puikiais prizais: metiniais „Neptūno“ klubo abonementais, sporto klubo „Apelsinas“ abonementais, prizininkams bus dovanojami krepšinio kamuolius ir įvairius kitų rėmėjų prizai. Visiems turnyro dalyviams bus įteikti firminiai turnyro marškinėliai.

Suaugusieji varžysis dėl Simo Galdiko taurės. Būtent šios grupės dalyviai ir varžysis dėl bilietų į Europos krepšinio čempionatą. Antrosios vietos laimėtojams atiteks 400 eurų vertės „Topo centro“ čekis, trečiosios vietos laimėtojams – metiniai „Neptūno“ abonementai į 2022-2023 metų sezono rungtynes.

Super snaiperiui – dviratis

Visą dieną šalia 3x3 krepšinio kovų vyks tiek baudų metimo, tiek tritaškių konkursai. Tolimus metimus dalyviai mes naudodamiesi specialia kamuolių padavimo mašina.

„Šiuose konkursuose galės dalyvauti visi norintys – tiek turnyro dalyviai, tiek Jūros šventės poilsiautojai: praeiviai ir žiūrovai. Baudų metimo, tiek tritaškių konkurso prizininkų trejetukai bus apdovanoti vertingais prizais“, – pabrėžė L. Šapkauskas.

Be to, galiausiai baudų metimo ir traitaškio konkurso nugalėtojai dar tarpusavyje susirungs kombinuotoje baudų ir tritaškių metimo „Super snaiperio“ rungtyje. Nugalėtojas išvažiuos su „Velomos“ įsteigtu prizu – naujutėliu dviračiu.

Taip pat L. Šapkauskas pabrėžė, kad į S. Galdiko taurės varžybas gali registruotis ne tik krepšinio mėgėjai, bet ir profesionalai – nesvarbu, ar žaidi Lietuvos krepšinio lygos ar kitos užsienio šalies aukščiausioje lygoje ar net NBA.

„Dalyvavimas šiame turnyre nėra ribojamas. Kuo daugiau turėsime profesionalų, nuo to žiūrovams bus tik įdomiau“, – akcentavo L. Šapkauskas.

Jis ragino paskubėti registruotis į šį turnyrą, kadangi dalyvaujančių komandų skaičius bus ribotas ir pavėlavus gali tiesiog nebelikti vietų.

Šis renginys skirtas Lietuvos krepšinio šimtmečiui paminėti.