Taip pat patvirtinta vykdančiojo direktoriaus ataskaita už praėjusius veiklos metus, patvirtinta nauja drausmės komisijos ir vykdomojo komiteto sudėtis.

Lieka 14 komandų

Nacionalinėje krepšinio lygoje ir toliau varžysis 14 komandų. Prie lygos prisijungs RKL čempionatą laimėjusi „Rivilė“, kuri „7bet-NKL“ dalyvaus „Steko“ komandos pavadinimu. Šią komandą valdo įmonė VŠĮ „Krepšinio pulsas“, patekusi į „7bet-NKL“ sportiniu keliu. Ji pagal LKF visuotinės konferencijos patvirtintą tvarką išstūmė „7bet-NKL“ paskutinę vietą užėmusį Joniškio klubą.

Visgi „7bet-NKL“ metinės konferencijos dalyviai patenkino Joniškio „Delikateso“ prašymą likti lygoje, nors klubas čempionate liko paskutinis.

Joniškio klubas pateikė motyvuotą prašymą, sutarta dėl sąlygų ir veiksmų, kuriuos klubas privalo pagerinti per artėjančius trejus metus. Joniškio rajono savivaldybė taip pat garantavo, jog klubui bus skirtas didesnis finansinis dėmesys, patvirtintas naujos arenos statybos projektas, o statybos darbai turėtų prasidėti jau kitais metais.

Lygoje varžysis lyginis komandų skaičius – 14, todėl kiekviename ture visos komandos turės varžovus.

Pirmenybėse nebeliks „Gargždų“ klubo, kuris laimėjo „7bet-NKL“ čempionatą bei sportiniu principu persikėlė į LKL.

Net trys visiškai naujos arenos

Artėjančiame sezone „7bet-NKL“ nestigs visiškai naujų arenų.

Kretingos rajono savivaldybė pagal „7bet-NKL“ galiojančią tvarką pateikė garantinius raštus, jog nuo šio sezono Kretingos krepšinio komanda galės rungtyniauti savo naujoje Kretingos arenoje, tiesa, kol kas be žiūrovų.

Areną rugsėjo mėn. pradžioje dar inspektuos „7bet-NKL“ arenų inspektavimo komisija, tačiau tiek iš Kretingos rajono savivaldybės, tiek iš statybos įmonių gauti patikinimai garantuoja, kad komanda spalio mėnesį jau galės naudotis krepšinio sale.

RKL laimėjusi Vilniaus „Rivilė“ startuodama „7bet-NKL“ čempionate keičia pavadinimą ir nuo šiol lygoje vadinsis „Steko“ pavadinimu. „Stekui“ Vilniaus miesto savivaldybė patikėjo visiškai naują „NBA Basketball School“ areną, kurią administruoja VŠĮ „Active Vilnius“.

Šioje arenoje „7bet-NKL“ čempionate taip pat rungtyniaus Vilniaus „Perlo“ komanda, kuri pernai žaidė Vilniaus „Jeep“ arenoje.

Trečioji nauja arena yra naujovė „7bet-NKL“ lygoje – NKL konferencija pritarė siūlomai iniciatyvai turėti vieną bendrą rezervinę „7bet-NKL“ reikalavimus atitinkančią areną, kurioje būtų užtikrinti visi techniniai reikalavimai.

Taip pat rezervinėje arenoje prieš sezoną turi būti paruoštos sąlygos tiesioginėms transliacijoms, rėmėjų reklamai ir kt., kad poreikiui atsiradus viskas būtų iš anksto paruošta ir suderinta.

Rezervine „7bet-NKL“ arena tapo visiškai nauja VDU sporto centro krepšinio arena.

„Rezervinės arenos poreikis sustiprėjo tuomet, kai praeitame sezone vienu metu trijose „7bet-NKL“ arenose turėjome visą eilę vienu metu susidariusių techninių kliūčių infrastruktūrose ar dėl persidengiančio užimtumo, – sakė „7bet-NKL“ vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas. – Šiais metais užimtumas bus dar didesnis, nes Vilniuje vienoje arenoje rungtyniaus dvi „7bet-NKL“ komandos („Stekas“ ir „Perlas“), Palangoje „Kuršių“ klubas dalinsis savo namų arena su LKL debiutuojančia „Gargždų“ komanda. Tuo pačiu, remiantis praktiniais iššūkiais, kurie buvo praeituose sezonuose, tikimės, kad geografiškai Lietuvos centre esanti visiškai nauja VDU sporto centro krepšinio arena mums sudarys sąlygas joje vykdyti dalį „7bet-NKL“ čempionato rungtynių.“

Čempionato startas, formatas ir transliacijos

„7bet-NKL“ čempionatas startuos 2022 m. spalio pirmąjį savaitgalį. Kiekviena komanda reguliariajame sezone sužais po 38 rungtynes, o vėliau 12 iš 14 geriausių komandų varžysis atkrintamosiose.

Reguliariajame sezone pirmieji du ratai bus sužaisti tarp visų komandų (ekipos sužais po 26 rungtynes).

Vėliau komandos pagal pirmų dviejų ratų išsidėstymą sukris į dviejų pajėgumo krepšelius po 7 ekipas ir sužais dar du ratus, kuriuose kiekvienam klubui teks po 12 rungtynių.

Pasibaigus reguliariajam sezonui, pirmajame atkrintamųjų etape, aštuntfinalyje, varžysis 5-12 vietose likusios ekipos.

13 ir 14 vietas užėmusioms komandoms čempionatas bus baigtas.

1-4 vietose būsiančios ekipos pateks tiesiai į ketvirtfinalį, kuriame žais su aštuntfinalio etapo (5-12 vietos) nugalėtojais.

Visos atkrintamųjų serijos aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje vyks iki 3 pergalių.

Čempionatas pasibaigs „7bet-NKL“ finalo ketverto renginiu, kurį planuojama vykdyti balandžio 20-23 dienomis.

Kaip ir praėjusiais metais, „7bet-NKL“ rungtynių transliacijas bus galima stebėti per Info TV televizijos kanalą, taip pat per Delfi TV.

„Labai svarbu, kad pavyko susitarti dėl tiesioginių TV transliacijų, kurios vyks Info TV kanalu, ir transliacijų Delfi portale, – pasidžiaugė „7bet-NKL“ prezidentas Remigijus Štaras. – Planuojame parodyti bent 40 proc. čempionato rungtynių Delfi portale ir 20 tiesioginių TV transliacijų Info TV kanalu.“

„7bet-NKL“ konferencijoje taip pat patvirtinti artėjančio „7bet-NKL“ čempionato klubų starto mokesčiai bei lygos ateinančio sezono veiklos biudžetas, kuris bus rekordinis – apie 500 tūkst. eurų.

Taip pat papildyta „7bet-NKL“ drausmės komisijos sudėtis, iš „7bet-NKL“ narių išbrauktas „Gargždų“ klubas, kuris sportiniu principu iškovojo teisę rungtyniauti aukštesnėje lygoje. Šiuo metu „7bet-NKL“ lygoje yra 12 pilnateisių narių, o 2 klubai („Kretinga“ ir „Stekas“) rungtyniauja lygoje „7bet-NKL“ dalyvio statusu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją