Šiuo metu M. Tobey su Slovėnijos rinktine ruošiasi artėjančiam Europos čempionatui, kuris rugsėjo 1 - 18 dienomis vyks keturiose šalyse.

Laisvuoju agentu šią vasarą tapęs 213 cm ūgio puolėjas patraukė „Barcelona“ dėmesį ir neilgai trukus su juo pasirašė vienų metų kontraktą iki 2023 metų birželio 30-os dienos.

Iš toli gerai pataikantis M. Tobey galėtų būti ir tinkama pamaina N. Mirotičiui, ir komandos pastiprinimas.

Anot katalonų klubo pranešimo, N. Mirotičius su Achilo sausgyslės skausmais žaidė jau Ispanijos čempionato finale, tad iš karto po sezono pateko į medikų rankas.

Reabilitaciją atliekantis aukštaūgis negalės žaisti keletą savaičių, gali būti, kad praleis ir sezono pradžią. Kada jis konkrečiai galės žaisti, kol kas nepranešama.

Kaip teigiama oficialioje „Barcelona“ interneto svetainėje, M. Tobey yra universalus žaidėjas, galintis pasigrumti baudos aikštelėje ir pataikyti nuo trijų taškų linijos.

JAV gimęs puolėjas trumpai žaidė Šarlotės „Hornets“ ekipoje, kol persikėlė į Ispaniją, kur atstovavo „Tenerife“ ir „Valencia Basket“ komandoms.

Praėjusį sezoną jis Ispanijos čempionate vidutiniškai per 17 min. pelnė 9,1 taško ir atkovojo 5,2 kamuolio.

Europos taurėje jo statistiniai vidurkiai buvo 10,3 taško (tritaškius metė 40 proc. taiklumu) ir 5,7 atkovoto kamuolio per rungtynes.

2021 metais M. Tobey gavo Slovėnijos pilietybę ir žaidė olimpinėje atrankoje bei Tokijo olimpinėse žaidynėse. Adaptuotas amerikietis nacionalinėje slovėnų ekipoje vidutiniškai per rungtynes Tokijuje pelnė 13,7 taško ir atkovojo 10,5 kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją