193 cm ūgio įžaidėjas Europos iki 20 metų čempionate vidutiniškai per rungtynes pelnė 9,1 taško, atkovojo 3,3 kamuolio, atliko 4,9 rezultatyvaus perdavimo, perėmė 2,7 kamuolio ir rinko 11,3 naudingumo balo.

Pirmuosius metus NCAA čempionate praleidęs legendinio Šarūno Marčiulionio sūnus sakė, kad šiuo metu apmaudo dėl pralaimėto finalo nejaučia: „Kalbėjome, kad svarbiausias dalykas, kai grįšime po Europos čempionato, kad nieko nesigailėtume. Atidavėme viską, aš va be danties, kas dar pragremžtu veidu, jokio gailesčio.“

– Iš kur ta gera rintinės atmosfera?

– Didžioji mūsų dalis žaidžiame kartu nuo 14-15 metų, pažįstame vieni kitus. Jautėmės visi lygiaverčiai, gerai labai susižaidėme.

– Kalbama daug apie kritiką rinktinei. Girdėjote ją? Kaip reagavote?

– Kalbėjome apie tą kritiką ir gerai sureagavome – neužsiparinome, pasiėmėme tą pyktį į rungtynes ir dvikovoje su Čekija jau parodėme, ko esame verti.

– Ar jau suvokėte, ką nuveikėte laimėdami sidabro medalius?

– Sunku dar patikėti. Niekas nesitikėjo. Mes patys tikėjome, bet dar atrodo nerealu.

– Finalas galėjo susiklostyti ir kitaip – sugebėjote panaikinti 14 taškų skirtumą ir net pirmauti 4 taškais. Ar yra kartėlio?

– Kalbėjome, kad svarbiausias dalykas, kai grįšime po Europos čempionato, kad nieko nesigailėtume. Atidavėme viską, aš va be danties, kas dar pragremžtu veidu, jokio gailesčio. Jautėsi, kad finale jau buvo sunku žaisti, nebuvo iš kur semtis jėgų, buvo daug rungtynių per tą savaitę. Aišku, liūdna, kad nelaimėjome.

– Ką galite pasakyti apie turnyro MVP ispaną Juaną Nunezą?

– Jis dvejais metais jaunesnis, talento tikrai daug. Aišku, būna kažkur perskuba, bet kaip juda, kaip žaidimą skaito, tai tikrai talentingas žaidėjas.

– Kokie pagrindiniai trenerio bruožai, leidę sutelkti komandą?

– Treneris rado balansą tarp įstatymo į tam tikrus rėmus, bet ir leido žaisti laisvą krepšinį. Rado aukso viduriuką, kur turime ir rėmą, ir daug laisvės kurti, individualiai žaisti. Man tai labai tiko.

– Trūko rinktinėje kelių svarbių žaidėjų, tarp jų ir Ąžuolo Tubelio. Ar pagalvodavote, kas būtų, jei turėtumėte rinktinėje ir juos?

– Stengėmės koncentruotis į tai, ką turime. Žmonės kalbėjo, kad daug neturime, bet parodėme, kad galime ir be tam tikrų žaidėjų varžytis.

– Kaip vertinate asmeninį sezoną JAV?

– Asmeniškai metai buvo sunkūs tiek krepšinio, tiek gyvenimo prasme. Reikia duoti laiko ir išvadas daryti po dvejų metų. Antri metai turėtų būti kitokie. Bet lengva nebuvo.

– Ko labiausiai jautiesi išmokęs?

– Jaučiuosi gynybą pastiprinęs. Apskritai patobulėjau. Čempionatas man asmeniškai nebuvo toks geras, bet patobulėjau ir dar turėsiu progų įrodyti.

Lietuvos vaikinų iki 20 metų krepšinio rinktinė Juodkalnijos sostinėje Podgoricoje vykusiame Europos čempionate iškovojo sidabro medalius. Mindaugo Noreikos auklėtiniai sekmadienį vykusiame finale 61:69 (17:26, 20:16, 18:13, 6:14) pralaimėjo bendraamžiams iš Ispanijos.

Šis sidabro medalis – pirmasis vaikinų krepšinyje iškovotas apdovanojimas per penkerius metus. Tuo pačiu buvo įvykdytas Lietuvos krepšinio federacijos iškeltas tikslas – turnyre užimti 1-6 vietas.

Apskritai lietuviai Europos vaikinų iki 20 metų finale žaidė pirmą kartą nuo 2016 metų. Aukso medalius šio amžiaus grupės jaunuoliai laimėjo vienintelį kartą 2012 metais Slovėnijoje.

Lietuvos rinktinė Europos čempionate startavo dviem pralaimėjimais – Ispanijai (65:75) ir Ukrainai (69:71), bet 108:66 sutriuškino Čekiją ir C grupėje užėmė antrą vietą.

Aštuntfinalyje lietuviai 75:70 palaužė vokiečius, o ketvirtfinalyje 89:79 nugalėjo bendraamžius iš Prancūzijos, o finalą žengė 67:63 įveikę turnyro šeimininkus Juodkalnijos krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją