Tiesa, kol kas kalbama tik apie NBA G lygoje žaidžiančią antrinę „Pacers“ komandą – Fort Veino „Mad Ants“.

„Indy Star“ žurnalistas Jamesas Boydas paskelbė, kad pastaroji atliko mainus su Detroito „Motor City Cruise“ ir įsigijo ne tik D. Sirvydį, bet ir buvusį žalgirietį Derricką Waltoną jaunesnįjį. Be to „Mad Ants“ ekipai atiteko dar ir 2023 metų NBA Plėtojimosi lygos antrojo rato šaukimas. Mainais Indianos klubas Detroito ekipai perleido teises į 28 metų gynėją Keiferą Sykesą.

D. Sirvydį 2019 m. NBA naujokų biržoje 37 numeriu pasirinko Dalaso „Mavericks“ ekipa, bet jis tuoj pat buvo perleistas Detroito „Pistons“ klubui. 2020 m. gruodį jis pasirašė trejų metų sutartį su „Pistons“, bet NBA lygoje per du sezonus sužaidė tik 23 rungtynes, aikštėje praleido vidutiniškai po 7 minutes ir rinko po 1,9 taško.

Gerokai ryškiau Lietuvos krepšininkas pasireiškė NBA G lygoje. Praėjusiame sezone Plėtojimosi lygoje D. Sirvydis sužaidė 21 rungtynes, per kurias aikštėje praleido po 22 minutes, pelnė 12,5 taško, atkovojo 3,5 kamuolio ir atliko 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu 27 metų 183 cm ūgio D.Waltonas Plėtojimosi lygoje praėjusiame sezone sužaidė 25 mačus, pelnė 16,8 taško, atkovojo 5,6 kamuolio ir atliko 9,4 rezultatyvaus perdavimo.

Savo ruožtu K.Sykesas, atstovaudamas „Pacers“, per 17 minučių pelnė 5,6 taško, atkovojo 1,4 kamuolio ir atliko 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Šią liepą D. Sirvydis su Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipa dalyvavo NBA vasaros lygos rungtynėse. Las Vegase vykusiame turnyre „Pelicans“ komanda su 3 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais liko ketvirta, o visose rungtynėse žaidęs lietuvis vidutiniškai žaidė 22,5 min., pelnė 15,5 taško, atkovojo 5,3 kamuolio ir atliko rezultatyvų peravimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)