Teigiama, kad parašai bus sudėti artimiausiu metu, o į NBA norėjęs sugrįžti lengvasis krašto puolėjas savo svajonę kažkuriam laikui turės atidėti.

Kaune gimęs ir Kanadoje augęs I. Brazdeikis itin sėkmingai debiutavo tiek neoficialiose (dvejos rungtynės su Latvija), tiek oficialiose (FIBA atrankos langai) Lietuvos rinktinės rungtynėse.

„Iggy“ pravardę turintis krepšininkas 2019-ų metų NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu buvo pakviestas Sakramento „Kings“ komandos, tačiau per mainus persikėlė į Niujorko „Knicks“. Vėliau jis žaidė tai NBA, tai G lygose.

Kanados ir Lietuvos pilietybes turintis 201 cm ūgio Ignas paėjusį sezoną vilkėjo Orlando „Magic“ komandos marškinėlius ir per 42 rungtynes vidutiniškai per 13 min. pelnė po 5 taškus, atkovojo 1,7 kamuolio ir atliko 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

Jis davė pažadą rinktinės strategui Kaziui Maksvyčiui, kad žais Lietuvos nacionalinėje ekipoje. Pažadas tapo realybe. I. Brazdeikio dokumentų tvarkymas užtruko beveik dvejus metus. Kadangi jis atstovavo Kanadai 2015 metų U-16 Amerikos čempionate ir 2016 metų U-17 planetos pirmenybėse, jo perregistravimui buvo reikalingas ne tik pilietybės atkūrimas, bet ir FIBA vadovybės pritarimas. Oficialus FIBA patvirtinimas, kad krepšininkas gali atstovauti Lietuvai, Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) pasiekė tik pirmomis vasaros dienomis.

I. Brazdeikis per dvejas pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Bulgarija ir Čekija vidutiniškai pelnė 14,5 taško, atkovojo 3,5 kamuolio ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Šią vasarą į „Žalgirį“ atėjo Laurynas Birutis, Arnas Butkevičius, Keenanas Evansas ir Rolandas Smitas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją