„Norime pasidalinti naujiena, kuri yra labai svarbi ne tik šiandieninei Lietuvos krepšinio situacijai, bet ir žvelgiant į ateitį. Turime M. Buzelio sutikimą atstovauti Lietuvos rinktinėms ir jo oficialią registraciją FIBA sistemoje,“ – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

M. Buzelio pavardė įtraukta į Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės sąrašą. Karolio Abramavičiaus treniruojami aštuoniolikmečiai šiuo metu ruošiasi Europos čempionatui, kuris liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis vyks Turkijoje.

Tiesa, dėl M. Buzelio galimybių prisijungti prie jauni rinktinės Europos čempionate abejojama, mat jaunasis Lietuvos talentas šiuo metu dalyvauja NIKE jaunimo krepšinio lygoje.

Čikagoje gimęs 208 cm ūgio jaunasis žaidėjas anksčiau socialiniuose tinkluose dalinosi ir JAV 18-mečių rinktinės kvietimu į stovyklą, bet gegužę paskelbtame 27 krepšininkų sąraše jo pavardės nebuvo.

2023 metais vidurinę mokyklą baigsiantis talentas jau yra nusprendęs nestoti į universitetą, o vietoje to kelią į NBA pradėti G lygos „Ignite“ komandoje.

NBA naujokų biržoje jis turėtų dalyvauti 2024-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)