Pernai M. Grigonis sudarė trejų metų sutartį su Maskvos CSKA, tačiau Rusijai pradėjus karą Ukrainoje lietuvis raudonarmiečių aprangos nebevilkėjo. Po ilgų derybų rusai sutiko paleisti gynėją į Graikiją už 350 tūkst. eurų išpirkos mokestį.

„Visa laimė, kad pagaliau šis perėjimas yra baigtas ir dabar galiu būti ramus. Tapęs „Panathinaikos“ žaidėju jaučiu palengvėjimą“, – sakė M. Grigonis, besidžiaugiantis tuo, jog Atėnuose jis galės sekti tautiečių pramintais takais.

„Visa Europa žino, kas yra „Panathinaikos“. Kiekvienas, kuris seka krepšinį, puikiai supranta šios komandos prestižą. Nuo vaikystės esu krepšinio gerbėjas, puikiai atsimenu laikus, kai klubo marškinėlius Šarūnas Jasikevičius ir Ramūnas Šiškauskas, taip pat ir Dimitris Diamantidis ar kiti didieji krepšininkai.“

Nemanja Nedovičių Atėnuose pakeitęs ir dvejų metų trukmės 2,1 mln. eurų vertės sutartį su graikais sudaręs M. Grigonis atskleidė, kad pusmetis be krepšinio jam buvo itin sunkus.

„Visą šį laiką man labai skaudėjo laiką. Iš esmės šešis mėnesius buvau be komandos. Galiausiai viskas baigėsi gerai. Džiaugiuosi, kad dabar galiu atsipalaiduoti priklausydamas Atėnų ekipai“, – sakė 28-erių krepšininkas, nekantraujantis pasirodyti „Panathinaikos“ sirgaliams.

„Pastarosiomis dienomis iš „Panathinaikos“ gerbėjų sulaukiau daugybės palaikymo žinučių, už kurias jiems dėkoju. Esu žaidęs OAKA arenoje ir žinau, kaip čia sunku varžovams. Tačiau aš dar nežaidžiau „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ derbyje, kad galėčiau patirti ypač karštą atmosferą. Negaliu sulaukti, kada galėsiu tai patirti.“

Baigdamas interviu M. Grigonis papasakojo apie savo tikslus ir pasiuntė žinutę „Panathinaikos“ sirgaliams: „Nemėgstu skambių žodžių, bet noriu pasakyti, jog sunkiai dirbsiu, kad padėčiau komandai laimėti. Stengsimės laimėti kiekvienas rungtynes.“

M. Grigonis praėjusį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 19 min. pelnė 8,5 taško, atkovojo 1,4 kamuolio ir atliko 1,9 rezultatyvaus perdavimo. Gynėju pastaruoju metu be Atėnų klubo domėjosi Kauno „Žalgiris“, „Valencia“ ir kitos Eurolygos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją