Pusvalandžiu vėlavusiose ir atkakliai prasidėjusiose rungtynėse lietuviai surengė spurtą 8:0 ir išsiveržė į priekį 17:9, tačiau ispanai antrajame ketvirtyje perėmė iniciatyvą ir įpusėjus dvikovai M. Noreikos auklėtiniai atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje – 31:35.

Varžovų bandymą spurtuoti po didžiosios pertraukos (31:39) Lietuvos rinktinė sėkmingai sustabdė ir sumažino skirtumą iki minimumo (38:39), vis dėlto klaidos neleido perlaužti rungtynių eigos ir ispanai vėl atsidūrė priekyje 38:45.

Dominyką Stenionį pakeitęs Augustas Marčiulionis surengė įspūdingą pasirodymą, pelnydamas 8 taškus iš eilės ir vėl sumažindamas skirtumą iki minimumo 46:47.

Paskutinio kėlinio pradžia nieko gero nežadėjo lietuviams, o sėkmingai atakuodami iš toli varžovai susikrovė dviženklę persvarą 55:65. Per paskutines rungtynių minutes M. Noreikos auklėtiniams pavyti ispanų nepavyko.

Lietuviai daug prasčiau už varžovus atakavo visose statistinėse kategorijose (dvitaškiai 13/34 (38,2 proc.), tritaškiai 6/25 (24 proc.), baudos 21/31 (67,7 proc.) ir pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 30-40. Tiesa, mūsų šalies atstovai dvigubai mažiau klydo (8-17).

Lietuva: Mantas Rubštavičius 15, Augustas Marčiulionis 14, Hubertas Pivorius 9, Jokūbas Rubinas 7, Augustinas Kiudulas 6, Ugnius Jarusevičius 5, Dovydas Butka, Tadas Budrys ir Nedas Montvila po 3, Edgaras Preibys, Dominykas Stenionis ir Martynas Tamulevičius po 0.

Ispanija: Miguelis Malikas Allenas Montesdeoca ir Millanas Jimenezas po 11, Rubenas Dominguezas 10, Juanas Nunezas, Michaelas Caicedo Sanchezas ir Adria Domenechas po 9.

Senojo žemyno pirmenybes C grupėje lietuviai tęs sekmadienį (19.45 val.) – stos į akistatą su ukrainiečiais, o etapą užbaigs pirmadienį, 19.45 val., rungtynėmis su čekais.

Į atkrintamąsias varžybas pateks visos keturios grupės komandos, o lietuvių varžovais aštuntfinalyje taps viena iš D grupės ekipų – Turkija, Lenkija, Juodkalnija arba Vokietija.

Pernai šios rinktinės krepšininkai rungėsi pasaulio 19-mečių čempionate, kuriame liko šešti.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas šiai rinktinei iškėlė tikslą būti tarp šešių geriausių pirmenybių ekipų.

„Neturime ne tik Ąžuolo Tubelio, bet ir Liutauro Lelevičiaus, Tito Sargiūno. Kaip bebūtų, serbai, ispanai, prancūzai ir mes esame pirmaujančios šalys, tad tikiuosi, kad net ir su netektimis būsime aukštai. Tai, ką mačiau, duoda peno galvoti, kad bent tame šešete būsime. Eisime, kausimės su tuo, ką turime, rodysime charakterį ir tikimės būti ne tik šešete, bet ir ketverte“, – ambicijų neslėpė M. Noreika.

Jam trenerių štabe talkina trenerio asistentas Saulius Kuzminskas ir skautas Simas Juraitis, taip pat su dvidešimtmečių rinktine dirba fizinio rengimo treneris Ugnius Savickas bei kineziterapeutė Justė Balevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)