„Sąrašas nėra toks, kokį įsivaizdavau sezono eigoje. Visgi, manau, jog jis neblogas – kai kas atsisakė, kai kas negali dėl traumų, bet iš esmės surinkome neblogą sudėtį“, – mintimis dalijosi K. Maksvytis.

Šešioliktuke neišvysime „Monaco“ klube rungtyniaujančio Donato Motiejūno. Visgi, esant būtinybei aukštaūgis pasirengęs padėti rinktinei.

„Turėjau pokalbį su D. Motiejūnu – jis paprašė praleisti čempionatą dėl asmeninių priežasčių. Jeigu rinktinei to reikės, jeigu kažkas iš mūsų aukštaūgių gaus traumą, jis bus pasiruošęs prisijungti ir padėti“, – situaciją komentavo K. Maksvytis.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, rinktinėje šią vasarą nežais Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis ir Eimantas Bendžius. Prie šių žaidėjų taip pat jungiasi Tadas Sedekerskis, norintis skirti didesnį dėmesį klubinio sezono pasiruošimui.

„Viena opiausių problemų yra, kas žais ketvirtojoje pozicijoje. Akimirkomis aikštelėje žais mūsų abu aukštaūgiai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis , tačiau bus laiko, kai jie žais po vieną. Šioje pozicijoje nelikus T. Sedekerskio, į šią vietą labiausiai Mindaugas Kuzminskas ir Gediminas Orelikas. Kaip sakoma – šventa vieta tuščia nebūna, kažkas ją užpildys“, – kalbėjo K. Maksvytis.

J. Valančiūnas ir D. Sabonis prie rinktinės prisijungs rugpjūčio 5-6 dienomis, prabėgus keletai pirmųjų pasirengimo stovyklos dienų. Pagal NBA taisykles, pradinėje stadijoje NBA žaidėjai gali treniruotis tik individualiai, o vėliau sportuoti kartu su rinktine 28 dienas.

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks 7 kontrolinės rungtynės – rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) ir rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija, rugpjūčio 10 d. (Kaune) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija, rugpjūčio 16 d. (išvykoje) ir rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija, rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Rinktinės šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“ (NBA)
Eigirdas ŽukauskasBursos „Tofaš“ (Turkija)
Gediminas OrelikPanevėžio „Lietkabelis“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisOrlando „Magic“ (NBA)
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“ (NBA)
Kristupas ŽemaitisVilniaus „Wolves“
Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“ (Graikija)
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“ (Ispanija)
Rokas JokubaitisBarselonos „FC Barcelona“ (Ispanija)
Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją