Abi Lietuvos ekipos ketvirto pagal rangą žemyne turnyro kvalifikaciją pradės nuo pirmo etapo, norint patekti į pagrindines varžybas joms teks įveikti tris barjerus.

Ketvirtadienį Miunchene (Vokietija) ištraukti burtai lėmė, jog „Wolves“ vieną iš keturių kvalifikacinių turnyrų atidarys rungtynėmis su Salonikų „Aris“.

Lygiai prieš šimtą metų įkurta Graikijos komanda dešimt kartų yra laimėjusi savo šalies nacionalines pirmenybes, po sykį triumfavo tuometėse Saportos, Koračo ir FIBA „Challenge“ taurių varžybose.

Pastaraisiais metais „Aris“ nebėra tokia didelė jėga Graikijoje. Praėjusiame reguliariajame sezone Salonikų klubas užėmė 7-ą vietą ir ginklus sudėjo ketvirtfinalyje.

Sėkmės atveju, kitu „Wolves“ varžovu taptų Samokovo „Rilski Sportist“ (Bulgarija). Iškopus į lemiamą etapą, Rimo Kurtinaičio treniruojamai komandai tektų kautis su „Kataja Basket“ (Suomija) arba Haifos „Hapoel“ (Izraelis).

Jeigu susidorotų su visais kvalifikacijos iššūkiais, naujokai pagrindiniame turnyre keliautų į B grupę, kurioje žais „Gaziantep“ (Turkija), Orhuso „Bakken Bears“ (Danija) ir Gmundeno „Swans“ (Austrija).

Tuo metu Virginijaus Šeškaus auklėtiniai startuos nuo akistatos su Krajovos SCMU (Rumunija). Įveikę šią kliūtį, jonaviškiai susitiktų su Kapfenbergo „Bulls“ (Austrija).

Galiausiai paskutiniu oponentu taptų Prištinos „Sigal“ (Kosovas), Talino „Kalev/Cramo“ (Estija) arba Zagrebo „Cedevita Junior“ (Kroatija).

Reguliarųjį sezoną šio atrankos turnyro nugalėtojai pradės F grupėje su Groningeno „Donar“ (Nyderlandai), Brindizio „New Basket“ (Italija) ir viena iš komandų, nepateksiančių į aukštesnio rango FIBA Čempionų lygą.

FIBA Europos taurės kvalifikacinių turnyrų šeimininkai paaiškės vėliau.

Ketvirtadienį burtus traukė praeities Belgijos krepšinio žvaigždė Axelis Hervelle, kuriam talkino „FIBA Europe“ dirbantis buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkas Gintaras Leonavičius.

Atrankos varžybos vyks rugsėjo 27-30 d. Dėl keturių kelialapių konkuruos iš viso 22 ekipos, reguliariajame FIBA Europos taurės sezone varžysis 32 klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją