„Tai yra kiekvieno žaidėjo, ateinančio į NBA, tikslas“, – interviu Paryžiuje leidiniui „Marca“ kalbėjo L. Dončičius. Slovėnas Prancūzijos sostinėje buvo specialus renginio „Quai 54 streetball“ svečias.

„Ne kiekvienas gali pasakyti, kad jis yra NBA MVP. Nemainyčiau žiedo už šį titulą, tačiau jei laimėčiau NBA naudingiausio žaidėjo titulą, būtų nuostabu“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip vertina savo pasiektus rekordus lygoje, L. Dončičius teigė, kad nėra jų apsėstas: „Tai nėra tai, ko siekiu, kas mane žavi. Aš siekiu laimėti.“

L. Dončičius taip pat pakomentavo Madrido „Real“ pokyčius trenerių štabe, kur vietos po širdies smūgio nebeliko ilgamečiui „Los Blancos“ strategui Pablo Laso. Pastarasis treniravo slovėną 2015 – 2018 metais, prieš krepšinio vunderkindui išvykstant į NBA.

Treneris suvaidino milžinišką vaidmenį augant ir tobulėjant L. Dončičiui.

„Nesuprantu, kas nutiko. Pablo yra nuostabus treneris ir asmenybė. To neturėjo nutikti. Nemanau, kad tai sąžininga. Jis yra geriausias visų laikų „Real“ treneris“, – sakė jis.

L. Dončičius įvertino ir slovėnų galimybes artėjančiame Europos krepšinio čempionate apginti titulą.

„Galvoju, kad yra daug aukšto lygio komandų su nuostabiais žaidėjais. Tokios kaip Serbija, Prancūzija, Lietuva, Graikija. Turnyras trumpas, daug kas gali nutikti. Žinoma, apginti titulą bus sudėtinga“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad nėra jokios abejonės – ateityje jis visuomet vilksis nacionalinius marškinėlius ir gins savo šalies garbę.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugsėjo 1 – 18 dienomis Čekijoje, Gruzijoje, Italijoje ir Vokietijoje. Slovėnija žais B grupėje kartu su Lietuva, Prancūzija, Vokietija, Vengrija, Bosnija ir Hercegovina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją