Kas bus lietuvių varžovai rungtynėse dėl trečiosios vietos paaiškės po kitų pusfinalio rungtynių tarp Ispanijos ir Prancūzijos rinktinių.

Rungtynių startas toli gražu nesiklostė taip, kaip norėtų lietuviai. Spaudimą per visą aikštę taikę JAV krepšininkai sukaustė R. Bardausko auklėtinių puolimą – per daugiau nei 6 min. taikliu dvitaškiu pasižymėjo tik Vytautas Žygas.

Per pirmą kėlinį net 8 kartus suklydusi Lietuvos komanda sukrapštė tik 7 taškus, savo ruožtu aukštą tempą primetę JAV krepšininkai pelnė 21 tašką. Iš 15 mūsų šalies atstovų metimų taiklūs buvo tik du.

Kai skirtumas padidėjo iki 17 taškų (7:24), lietuviai sukandę dantis ėmė dirbti gynyboje ir lėtinti rungtynių tempą. Daugiausiai V. Žygo pastangomis skirtumą pavyko nupjauti perpus (19:27).

Vis dėlto amerikiečiai sugebėjo vėl perimti rungtynių kontrolę ir įpusėjus dvikovai Lietuvos rinktinė atsiliko 21:38.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos krepšininkams pavyko pora kartų sumažinti skirtumą iki 13 taškų, tačiau tai buvo paskutinė riba, kurią jiems leido pasiekti varžovai.

Galiausiai JAV rinktinė ketvirto kėlinio pradžioje padidino savo persvarą iki 28 taškų (41:69) ir panaikino bet kokią intrigą šioje dvikovoje. Lietuvos rinktinė patyrė pirmą pralaimėjimą šiame turnyre.

Lietuviai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 51:44, tačiau suklydo 21 kartą, o JAV – 13.

Lietuva: Vytautas Žygas 17, Justas Stonkus 13, Petras Padegimas 11 (11 atk.k.), Aleksas Bieliauskas 8, Danas Kazakevičius ir Kristupas Kepežinskas po 4, Deividas Žukauskas 3, Mantas Kočanas 2.

JAV: Jeremy Fearsas Jr. 18, Karteris Knoxas 14, , Davidas Castillo ir DJ Wagneris po 12.

***

Lietuvos ir JAV akistata buvo lyginama su dvikova tarp Dovydo ir Galijoto. Amerikiečiai dar niekada nepralaimėjo šiame turnyre, tad bet koks kitas rezultatas būtų buvęs didžiulė sensacija.

JAV šio amžiaus vaikinų turnyruose iškovojo 42 pergales ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo bei penkis kartus kėlė į viršų čempionų taurę. Savo ruožtu Lietuva pusfinalį pasiekė trečią kartą istorijoje.

2010 metais lietuviai pusfinalyje pralaimėjo lenkams, o kovoje dėl bronzos nusileido kanadiečiams. 2016 metais mūsų šalies atstovai pusfinalyje turėjo pripažinti JAV pranašumą, bet sugebėjo iškovoti bronzos medalius.

Tiek JAV, tiek Lietuva Malagoje vykstančiame turnyre iki pusfinalio nė karto nebuvo suklupę.

Lietuviai į pusfinalį žengė net 73:44 sutriuškinę bendraamžius iš Lenkijos. Aštuntfinalyje jie 61:48 eliminavo Naujosios Zelandijos krepšininkus. B grupėje Lietuva 71:68 įveikė ispanus, 108:60 susitvarkė su Dominikos Respublika, 73:63 nugalėjo japonus.

JAV pakeliui į pusfinalį 106:80 įveikė serbus, 103:48 – Egiptą, 112:64 – Malį, 88:55 – Slovėniją, 120:44 – Libaną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)