Prancūzijos krepšininkai į stovyklą Paryžiuje susirinks liepos 29-ąją. V. Collet, talkinamas buvusio ilgamečio rinktinės žaidėjo Boriso Diaw, komandą ruoš ne tik Europos čempionatui, bet ir dvejoms 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankos K grupės rungtynėms.

Į tą pačią grupę su lietuviais ir pasaulio čempionato atrankoje patekę prancūzai rugpjūčio 24 d. namie žais su čekais, o rugpjūčio 27 d. išvykoje – su Bosnija ir Hercegovina.

Tuo metu Europos čempionate, kuris prasidės rugsėjo 1 d., prancūzai vienoje grupėje žais su Lietuva, Slovėnija, Bosnija ir Hercegovina, Vengrija ir grupės šeimininke Vokietija.

Į išplėstinį komandos sąrašą V. Collet pirmą sykį įtraukė 18-metį 220 ūgio talentą Victorą Wembanyamą.

Komandos sudėtyje yra ir 5 NBA lygos žaidėjai – įžaidėjai Frankas Ntilikina (Dalaso „Mavericks“), Theo Maledonas (Oklahomos „Thunder“), Timothe Luwawu-Cabbarot (Atlantos „Hawks“), Evanas Fournier (Niujorko „Knicks“) ir Rudy Gobertas (Jutos „Jazz“).

Išplėstinė Prancūzijos rinktinės sudėtis

Įžaidėjai, atakuojantys gynėjai

Andrew Albicy, Thomas Heurtelis, Theo Maledonas, Frankas Ntilikina, Isaia Cordinier, Terry Tarpey, Elie Okobo, Evanas Fournier;

Puolėjai

Timothe Luwawu-Cabbarot, Williamas Howardas, Guerschonas Yabusele, Amathas M'Baye;

Vidurio puolėjai

Vincentas Poirier, Victoras Wembanyama, Mousapha Fallas, Mouhamadou Jaitehas, Rudy Gobertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją