Ukrainoje gimęs krepšininkas Maskvos CSKA žaidė nuo 2018 metų, tačiau vasarį paliko komandą dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą. Vėliau jis sulaukė grasinimų teismais, jei negrįš į Rusijos sostinę.

2021-2022 metų sezoną jis vidutiniškai per Eurolygos rungtynes pelnė 5,9 taško, atkovojo 4,1 kamuolio, blokavo 0,7 metimo.

2016 metais J. Bolomboy 52-uoju šaukimu buvo pakviestas Jutos „Jazz“. Jo NBA karjera tęsėsi apie 20 rungtynių su „Jazz“ ir Milvokio „Bucks“ apranga. Vėliau puolėjas žaidė NBA G lygoje, kol galiausiai persikėlė į Maskvos CSKA.

2019 metais jis tapo Eurolygos čempionu. 2018 metais J. Bolomboy gavo Rusijos pilietybę ir atstovavo šiai šaliai per FIBA varžybų langus 2019 metų pasaulio čempionato ir 2022 metų Europos čempionato atrankose.

J. Bolomboy tėvas yra kilęs iš Kongo, o mama – iš Rusijos. Krepšininkas gimė Donecke, bet augo Teksase, JAV.

Anot „Eurohoops“, „Olympiakos“ baigia derinti sutartį su Alecu Petersu bei nusitaikė į Kostą Antetokounmpo ir Nicką Calathesą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją