Akcininkų susirinkimas vyks liepos 8 dieną.

63-ejų J. Bertomeu atleidimas paskatino diskusijas dėl naujos Eurolygos valdymo struktūros. Joje numatytos direktorių pozicijos, kurias turėtų užimti klubų atstovai.

Dar pavasario pabaigoje dauguma iš 11-os Eurolygos klubų patvirtino sprendimą pakeisti Jordi Bertomeu Eurolygos vadovo pozicijoje birželio pabaigoje.

Pats J. Bertomeu dar finalo ketverto Belgrade metu teigė, kad nėra oficialiai informuotas apie būsimus pokyčius, nors klubų atstovai su juo apie tai kalbėjo.

Šeši iš 11-os akcininkų balsavo už pokyčius prezidento pozicijoje, tačiau trys Ispanijos ir du Turkijos klubai balsavo už J. Bertomeu išsaugojimą. Vis dar abejojama Maskvos CSKA teise dalyvauti priimant sprendimus. Rusijos klubas išlaikė organizacijos akcininko statusą, nors komanda buvo pašalinta iš 2021/2022 m. sezono ir išbraukta iš 2022/2023 m. dalyvių gretų.

49-erių D. Bodiroga – triskart Eurolygos čempionas ir dukart finalo MVP, buvęs Serbijos krepšinio federacijos viceprezidentas – yra vertinamas už solidžius ryšius Europos krepšinyje, kuriuos krepšinio legenda mezgė savo karjeros metu (1989-2007 m.).

Anot „Eurohoops“, serbas palaiko gerus santykius su FIBA, o tai gali būti tiltu sprendžiant žinomas problemas su Tarptautine krepšinio federacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)