„Pirmoje pusėje neblogai gynėmės, tik puolėme gana spontaniškai. Bet po pertraukos, ypač trečiame kėlinyje, gynėmės labai blogai. O varžovai kaitaliojo gynybos sistemas, trukdė įžaisti kamuolį. Gal ir mūsų akcentai buvo neteisingai sudėlioti – kartais pasirinkdavome ne pačias geriausias opcijas.

Gerai tai, kad komanda nesustojo, grįžo į kovą. Tik norėjosi ją užbaigti ramiau. Labiausiai nuvylė, kad pabaigoje pirmaudami vienu tašku nesugebėjome išsimesti kamuolio iš už galinės linijos. Žaidėjai paskui juokavo rūbinėje, jog norėjo laimėti šias rungtynes gynyba. Kaip ten bebūtų, šio taško niekas iš mūsų nebeatims“, – komentavo penktą kartą iš eilės laimėjusios komandos treneris.

Nors geriau pradėjo dvikovą, ilgai savo pranašumu lietuviai nesidžiaugė – K. Maksvytis pripažįsta, kad komandą kiek išderino keitimai.

„Salėje karšta, rimtas – aukštas, todėl norėjome daugiau rotuoti žaidėjus. Bet pirmieji keitimai, reikia pasakyti, nelabai pasiteisino. Vėliau atsirinkome žaidėjus, kurie jaučiasi geriau, ir problemų liko mažiau“, – sakė 45-erių specialistas.

Vis dėlto dvi iš jų kamavo rinktinę iki pat pabaigos. Pirma, svečiai leido oponentams sugriebti net 19 atšokusių kamuolių puolime.

„Dėl to atsakingi ne tik aukštaūgiai, bet ir gynėjai, kadangi bulgarai meta daug tritaškių, kamuolys dažnai toli atšoka nuo lanko. Akcentavome tai prieš rungtynes, bet šis žaidimo elementas vis tiek padėjo bulgarams išlaikyti intrigą“, – konstatavo K. Maksvytis.

Antra, beveik be keitimų žaidęs bulgarų lyderis Saša Vezenkovas taip ir liko lietuviams neįmenama mįsle.

29 taškai, 11 atkovotų kamuolių – toks puolėjo benefisas nesunkiai galėjo palaidoti varžovus, jei tik kiti jo komandos draugai – pirmiausia, tuščiai lanką daužęs Dee Bostas – būtų pasiūlę daugiau pagalbos.

Rungtynių statistika

„Reikia pripažinti, kad S. Vezenkovas šiandien dominavo, mums sunkiai sekėsi jį stabdyti. Bandėme keistis dengiamaisiais, jis tuomet vengdavo užtvarų, verždavosi į savo stipriąją kairę pusę ir taip atlikdavo metimus. Pritrūko kietumo“, – svarstė K. Maksvytis.

Prižiūrėti Eurolygos simbolinio penketo atstovą mėgino ir Tadas Sedekerskis, ir Eigirdas Žukauskas, ir Gytis Masiulis, bet veiksmingų priešnuodžių taip ir neatsirado.

Užtat K. Maksvytis buvo patenkintas Igno Brazdeikio gynyba, prie kurios oficialiose varžybose debiutavęs rinktinės naujokas pridėjo ir rezultatyviausią komandoje pasirodymą.

Pirmame kėlinyje prametęs visus 4 metimus „iš žaidimo“, vėliau Kanadoje užaugęs puolėjas įsibėgėjo ir baigė mačą su 13 taškų savoje sąskaitoje, įskaitant efektingą dėjimą akistatos pabaigoje.

„Ignas nepataikė tritaškių (0/6 – Delfi), bet gerai gynėsi. O svarbiausia tai, kad kovojo iki galo nežiūrėdamas, kaip jam klostosi rungtynės. Matome, kad jis yra patikimas žaidėjas, kuriuo galima pasitikėti kritiniu momentu. Negalima nuvertinti kitų žaidėjų, bet jis yra vienas talentingiausių šioje rinktinėje, nebijo kontakto, veržiasi, kuria pranašumo situacijas“, – krepšininką gyrė treneris.

Pats I. Brazdeikis džiaugėsi net po lėto starto nepraradęs jo ir toliau ieškojusių komandos draugų pasitikėjimo.

„Ne visada pavyks sužaisti puikiai, todėl reikia neprarasti pasitikėjimo savimi. Komandos draugai manimi tikėjo, treneriai – taip pat, man to ir užtenka. Esu jiems visiems dėkingas“, – kalbėjo Iggy.

Atkaklių ir permainingų rungtynių Samokove atmosferą jis palygino su NBA atkrintamosiomis varžybomis.

„Nors žiūrovų nebuvo daug, jie buvo labai garsūs. Atmosfera buvo puiki, tempas – labai aukštas. Niekada nesu žaidęs NBA atkrintamosiose varžybose, bet įsivaizduoju, kad jose turėtų būti kažkas panašaus.

Kalbant apie mano žaidimą Europoje, vis dar turiu prisitaikyti prie daugelio niuansų, taip pat ir už aikštės ribų: kelionių, gyvenimo sąlygų. Jos šiek tiek skiriasi nuo įprastų Šiaurės Amerikoje. Bet svarbiausia, kad visi vieni kitais pasitikime“, – pakartojo I. Brazdeikis.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Lietuviai (5/0) jau prieš tai buvo užsitikrinę pirmą vietą F grupėje, tuo metu bulgarams (1/4) dabar reikės gelbėtis kovoje dėl patekimo į antrą atrankos etapą.

Tolyn žengs trys grupės komandos iš keturių, su savimi išsinešdamos ir pirmame etape surinktą taškų kraitį.

Pirmoji Lietuvos ir Bulgarijos akistata praėjusį lapkritį Klaipėdoje baigėsi lengva šeimininkų pergale 89:69.

Kitose F grupės penktadienio rungtynėse Čekija (2/3) savoje tvirtovėje nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną (2/3) 93:81 (24:17, 27:19, 19:22, 23:23).

Pirmadienį lietuviai pirmą etapą užbaigs Klaipėdoje priimdami čekus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją