Geriau pradėję akistatą (7:2, 11:5) svečiai ilgai iniciatyvos savo rankose neišlaikė ir įsivėlė į artimą kovą, kurioje pirmavo tai vieni, tai kiti.

Po dviejų kėlinių lietuviai buvo priekyje 34:30, bet iškart po pertraukos bulgarai spurtavo 12:0, o K. Maksvytis užsidirbo techninę pražangą.

Vytis pabėgusius oponentus Lietuvos rinktinei teko iki lemiamo ketvirčio vidurio, kuomet ji pati surengė spurtą 11:0, panaikino dviženklį deficitą ir įgijo trapią persvarą.

Galiausiai Lauryno Biručio, Igno Brazdeikio bei Eigirdo Žukausko taškai leido svečiams išgyventi permainingoje kovoje Samokove – svarbiausių metimų kitoje aikštės pusėje paskutinę minutę nepataikė Stanimiras Marinovas bei Dee Bostas.

Nepaisant ryškaus ūgio pranašumo, Lietuvos ekipa po savuoju krepšiu leido varžovams atkovoti 19 kamuolių, o dar didesnė problema buvo Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubo lyderis Saša Vezenkovas.

Pirmą kartą šiame atrankos cikle prie nacionalinės komandos prisijungęs puolėjas pelnė 29 taškus ir atkovojo 11 atšokusių kamuolių. Kita vertus, daugiau nė vienas bulgarų krepšininkas nesurinko dviženklio taškų skaičiaus.


Lietuvių gretose 13 taškų pelnė ir 6 kamuolius sugriebė prastai mačą pradėjęs, bet vėliau įsibėgėjęs I. Brazdeikis, kuris debiutavo rinktinėje oficialiose varžybose.

12 taškų pridėjo Marius Grigonis, 10 – L. Birutis.

Rungtynių statistika

Bulgarija: Saša Vezenkovas 29 (11 atk. kam.), Dee Bostas (3/13 trit.), Dimitaras Dimitrovas (7 atk. kam.) ir Jordanas Minčevas – po 9;

Lietuva: Ignas Brazdeikis 13 (6 atk. kam., 0/6 trit.), Marius Grigonis 12 (6 atk. kam.), Laurynas Birutis 10 (5 atk. kam., 5/5 dvit.), Tomas Dimša ir Eigirdas Žukauskas – po 8, Gytis Radzevičius 6, Tadas Sedekerskis ir Gytis Masiulis – po 4, Arnas Velička 3, Martynas Echodas ir Vytenis Čižauskas (5 rez. perd.) – po 2.


Lietuvos rinktinėje penktadienio mačui liko neregistruoti Donatas Sabeckis ir Benas Griciūnas.

Lietuviai (5/0) jau prieš tai buvo užsitikrinę pirmą vietą F grupėje, tuo metu bulgarams (1/4) dabar reikės gelbėtis kovoje dėl patekimo į antrą atrankos etapą.

Tolyn žengs trys grupės komandos iš keturių, su savimi išsinešdamos ir pirmame etape surinktą taškų kraitį.


Pirmoji Lietuvos ir Bulgarijos akistata praėjusį lapkritį Klaipėdoje baigėsi lengva šeimininkų pergale 89:69.

Kitose F grupės penktadienio rungtynėse Čekija (2/3) savoje tvirtovėje nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną (2/3) 93:81 (24:17, 27:19, 19:22, 23:23).

Visas rungtynes pirmavusiems šeimininkams, vienu metu turėjusiems ir 17 taškų pranašumą, dvigubus dublius atnešė Ondrejus Balvinas (19 taškų, 11 atkovotų kamuolių) ir Tomašas Satoransky (13 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų).

16 taškų pridėjo Jaromiras Bohačikas, 13 – Vojtechas Hrubanas, 12 – Patrickas Auda.

Svečiams po 16 taškų pelnė Džananas Musa ir Johnas Robersonas, o Miralemas Halilovičius pasižymėjo 13 taškų bei 10 sugriebtų kamuolių.

Pirmadienį lietuviai pirmą etapą užbaigs Klaipėdoje priimdami čekus.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)