Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis prieš penktadienio dvikovą išskyrė varžovų lyderius.

„Kažkiek turime informacijos, kažkiek realybė bus kitokia, nes bulgarų komanda bus pasikeitusi.

Prisijungė du svarbūs krepšininkai – Dee Bostas ir Saša Vezenkovas. Tai labai keičia varžovų veidą. Pirmas klausimas – kaip sustabdysime varžovų lyderius, nes varžovų žaidimas suksis aplink juos.

Iš kitos pusės, tipiška Pietų komanda, meta daug tritaškių, greitai bėga į puolimą, gana neblogai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Stengiasi daug taškų susirinkti iš antrų šansų, iš emocijų. Svarbus bus ne tik krepšinis, bet ir kaip mes susitelkę pradėsime rungtynes ir ar nedarysime psichologinių klaidų“, – kalbėjo K. Maksvytis.

„Dee Bostas rungtyniavo ir praėjusiame lange, S. Vezenkovas neseniai baigė sezoną, norėčiau, jog jie abu nebūtų geroje sportinėje formoje, bet greičiausiai bus pasiruošę.

Analizavome ankstesnes rungtynes, kokie deriniai buvo naudoti, bandėme atspėti, kokius derinius naudos savo lyderiams, kaip mes turėtume gintis ir kaip juos pačius atakuoti“, – treniruotės Bulgarijoje fone kalbėjo rinktinės vairininkas.

Jis džiaugėsi po vestuvių prisijungusio Lauryno Biručio sportine forma.

Laurynas Birutis neturi to pranašumo, kurį turi kiti Lietuvos krepšininkai, jis nežaidė ankstesnių kontrolinių rungtynių su Latvija.

Laurynas treniruotėse atrodo neblogai, toks aukštaūgis – solidi jėga po krepšiais. Iš dalies dėl to į Bulgariją nekeliavo Benas Griciūnas, nes tai panašūs žaidėjai“, – paaiškino K. Maksvytis.

Dvikovos su Bulgarija pradžia penktadienį – 19 val.

Lietuva pirmame pasaulio čempionato atrankos mače namuose bulgarus pranoko net 89:69.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Išsirinko dvyliktuką

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis rungtynių išvakarėse pasirinko žaidėjų dvyliktuką penktadienio pasaulio čempionato atrankos išvykos rungtynėms su Bulgarija.

Trenerio sprendimu, rungtynes Bulgarijoje praleis įžaidėjas Donatas Sabeckis ir vidurio puolėjas B. Griciūnas.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Arnas Velička, Ignas Brazdeikis, Vytenis Čižauskas, Eigirdas Žukauskas, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius, Karolis Lukošiūnas, Tomas Dimša, Martynas Echodas, Tadas Sedekerskis, Laurynas Birutis, Marius Grigonis.

Lietuvos krepšininkai penktadienį išvykoje rungtynes su bulgarais pradės 19 val., o pirmadienį namie žais dar vienas rungtynes su Čekija, kurios įvyks Klaipėdoje. Tai yra 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybų pirmojo etapo grupės paskutiniai mačai.

Primename, kad lietuviai praėjusią savaitę sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su latviais ir jose pasidalijo po triuškinamą pergalę. Abiejų rungtynių metu vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis daug eksperimentavo, abu susitikimus dėl vestuvių praleido L. Birutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją