Pirėjo „Olympiakos“ atstovaujantis 26-erių metų 206 cm ūgio puolėjas dar 2017-ųjų NBA naujokų biržoje 49-uoju numeriu buvo pašauktas Bruklino „Nets“ klubo, vėliau teisės į krepšininką atiteko Klivlando „Cavaliers“, o šią vasarą jos buvo perleistos „Kings“ klubui.

Anot krepšininko, „karaliai“ ilgai nelaukę išreiškė susidomėjimą.

„Teises turi klubas, į mane žvelgiantis pozityviai. Gali būti, kad jie man kažką pasiūlys“, – Bulgarijos žiniasklaidai užsiminė S. Vezenkovas.

Dabartinis jo kontraktas su „Olympiakos“ baigiasi tik 2024-aisiais, tačiau jame yra numatytos galimybės išvykti į NBA tiek šią, tiek kitą vasarą.

S. Vezenkovui praėjęs klubinis sezonas buvo geriausias karjeroje. Eurolygoje rinkęs po 13,7 taško ir atkovojęs po 5,9 kamuolio jis buvo išrinktas į simbolinį geriausių žaidėjų penketą, su „Olympiakos“ nukeliavo iki finalo ketverto.

Taip pat su „Olympiakos“ S. Vezenkovas laimėjo Graikijos čempionatą, o finalo serijos prieš Atėnų „Panathinaikos“ metu vidutiniškai rinko po 18,6 taško.

Prieš persikeldamas į „Olympiakos“ bulgaras tris sezonus atstovavo „Barcelonos“ ekipai.

Šią savaitę S. Vezenkovas prisijungė prie Bulgarijos rinktinės, kuri penktadienį namie 2023-ųjų planetos čempionato atrankos rungtynėse priims turnyre kol kas neklumpančius lietuvius.

Dėl nesuderintų tvarkaraščių geriausias Bulgarijos krepšininkas praleido visus keturis ankstesnius nacionalinės ekipos susitikimus planetos pirmenybių kvalifikacijoje.

„Kings“ klube rungtyniauja Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Domantas Sabonis, kuris prie nacionalinės komandos prisijungs vėliau – artėjant Europos čempionatui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją