Th. Heurtelis su „Real“ tapo Eurolygos vicečempionu ir Ispanijos čempionu, tačiau abiem atvejais tebuvo žiūrovas – nuo balandžio įžaidėjas neberungtyniavo, nepaisant to, jog traumą patyrė kitas „Real“ atakų organizatorius Nigelis Williamsas-Gossas.

Klubo ir trenerio Pablo Laso rūstybę legionierius užsitraukė per išvyką į Atėnus (Graikija), kuomet prieš rungtynes su vietos „Panathinaikos“ kelių bendraklubių kompanijoje linksminosi mieste per naktį ir į komandos viešbutį grįžo tik paryčiais.

Po to jis ir kitas „Real“ krepšininkas Trey Thompkinsas kuriam laikui buvo atskirti nuo komandos, o Guerschonas Yabusele atsipirko bauda.

„Barcelona“ visada buvo sąžininga ir teisinga mano atžvilgiu. Tačiau klubas ir Š. Jasikevičius – tai du visiškai skirtingi dalykai.
Thomas Heurtelis

Tiesa, dabar prancūzas teigia, jog žiniasklaidoje pasirodžiusios detalės apie „Real“ žaidėjų vakarėlį nebuvo iki galo tikslios, bet pats sutinka, jog tai nieko nekeičia.

„Rungtynių išvakarėse išėjau į Atėnus. Visas kontekstas tuo metu buvo sudėtingas, komanda buvo patekusi į nesėkmių ruožą. Nebuvo taip, kad grįžau į viešbutį tik iš ryto, bet tai – nesvarbu. Gailiuosi dėl savo poelgio, tai buvo tiesiog prastas pasirinkimas. Kuriuo sugrioviau viską, ką kūriau su šiuo didžiu klubu. Jei galėčiau grįžti atgal, tos pačios klaidos nebekartočiau, ji man daug kainavo, graužia mane iš vidaus“, – teigė patyręs krepšininkas.

Vėliau sekusią sezono pabaigą Th. Heurtelis vadina sunkiausiu savo karjeros momentu.

„Būtų buvę savanaudiška kalbėti apie mano asmeninę padėtį anksčiau, atkrintamųjų įkarštyje. Negalėjau nieko pakeisti ir nenorėjau pakenkti komandai. Treniravausi, man sakė, kad finalo serijoje su „Barcelona“ jau galėsiu žaisti. Bet tuomet susižeidžiau čiurną. Džiaugiuosi dėl klubo ir savo komandos draugų, tačiau kartu paskutiniai du mėnesiai man buvo sunkiausi gyvenime“, – tikino prancūzas, su savo šalies rinktine pernai tapęs Tokijo olimpiniu vicečempionu.

Thomas Heurtelis (kairėje), Trey Thompkinsas

Nepaisant to, jog pastumtas į šoną buvo P. Laso sprendimu, ant trenerio Th. Heurtelis teigia nepykstantis.

„Mano požiūriu, komanda visada buvo vieninga, pavyzdžiui, visi buvo susirinkę pas mane į svečius per mano sūnaus gimtadienį. Tik po to incidento atmosfera atvėso. Bet niekada nebuvo jokio kivirčo su P. Laso. Mes kartu pietaudavome, daug kalbėdavomės, Pablo manimi pasitikėjo, o aš jį išdaviau. Po to, kai birželį jį ištiko infarktas, man buvo labai sunku“, – graužėsi gynėjas.

Sudėtingos buvo ir skyrybos su kitu Ispanijos grandu „Barcelona“, kuriai Th. Heurtelis atstovavo nuo 2017 metų iki praėjusio sezono vidurio.

Kūčių išvakarėse po Eurolygos rungtynių Stambule su „Anadolu Efes“ Th. Heurtelis buvo nepriimtas į ekipos lėktuvą ir paliktas Turkijos didmiestyje nepaisant pasaulį tuo metu kausčiusios pandemijos.

Taip „Barcelona“ keršijo už gynėjo saviveiklą rinkoje. Ispanijos klubas buvo sutaręs su Stambulo „Fenerbahče“ apsikeisti žaidėjais, tuo metu pats Th. Heurtelis derėjosi su principiniu katalonų konkurentu „Real“.

„Buvę mano agentai kalbėjosi su „Real“. Aš tai žinojau, tačiau „Barcelona“ – ne, jie galvojo, kad sukirsiu rankomis su „Fenerbahče“. Agentai paprašė, kad kartu su komanda keliaučiau į Stambulą, o ten prieš pat rungtynes tikrąją padėtį išsiaiškino ir „Barcelona“.

Pamenu, po mačo jau beveik keldamas koją į komandos autobusą išgirdau: „mes važiuojame dabar, o tu lieki. Tau parūpinome lėktuvo bilietą kitai dienai“, – „L‘Equipe“ pasakojo krepšininkas, kuriam neprapulti Stambule tuomet padėjo tautietis iš „Anadolu Efes“ Rodrigue Beaubois.

Dabar jis pripažįsta, jog derėdamasis su „Real“ be katalonų klubo žinios nesielgė garbingai, vis dėlto kaltina prie ekipos vairo 2020-ųjų vasarą stojusį Šarūną Jasikevičių, kuriam gynybiniais sugebėjimais nepasižymintis prancūzas neatrodė reikalingas.

Šarūnas Jasikevičius

„Faktas, kad apskritai turėjau atsisakyti skristi į Stambulą ir dar prieš tą kelionę iškloti visas kortas ant stalo – netgi jei tai būtų reiškę, kad „Barcelona“ galėtų sutrukdyti perėjimui į „Real“.

Šis klubas visada buvo sąžiningas ir teisingas mano atžvilgiu. Tačiau klubas ir Š. Jasikevičius – tai du visiškai skirtingi dalykai... Po jo atvykimo viskas pasikeitė. Ir po incidento Stambule jis su manimi daugiau net nesikalbėjo. Buvo labai sunku ir man, ir mano šeimai“, – skundėsi Th. Heurtelis.

Pasibaigus sutarčiai su „Real“, jis tapo laisvuoju agentu. Madridą jau oficialiai paliko ir septynerius metus klubo spalvas gynęs T. Thompkinsas bei tiek pat laiko „Real“ praleidęs Jeffery Tayloras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)