Lietuviai dominavo nuo pat susitikimo pradžios ir jau po dviejų kėlinių pirmavo pakankamai solidžiu skirtumu – 51:37. Net 30 taškų per pirmą mačo pusę kartu sumetė puolime žibėję Ignas Brazdeikis ir Gytis Masiulis.

Po didžiosios pertraukos Kazio Maksvyčio auklėtiniai neatsipalaidavo ir tik dar labiau padidino savo apsukas: paskutinį ketvirtį laimėjo tiesiog triuškinamai – net 31:9.

Šeimininkai pataikė 11 tritaškių iš 22 (50 proc.), o svečiai – viso labo 2 iš 20 bandymų (10 proc.). Lietuvos vyrai karaliavo ir kovoje dėl atšokusių kamuolių – 38 prieš 26.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausi ir liko I. Brazdeikis bei G. Masiulis, finišavę su 17 taškų. Tomas Dimša pridėjo 11 taškų.

Rungtynės:

Lietuva – Latvija 98:62 (23:15, 28:22, 16:16, 31:9).

Lietuva: Ignas Brazdeikis (5/8 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 1/1 bauda) ir Gytis Masiulis (4/6 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai) po 17, Tomas Dimša 11 (2/3 tritaškiai), Donatas Sabeckis 9, Marius Grigonis (5 rez. perd.) ir Arnas Velička po 8, Eigirdas Žukauskas ir Benas Griciūnas po 6, Gytis Radzevičius ir Tadas Sedekerskis po 5, Martynas Echodas 4, Vytenis Čižauskas 2 taškai.

Latvija: Rihardas Lomažas 14, Davis Bertanis 10, Andrejus Gražulis 8, Andžejus Pasečnikas 7, Dairis Bertanis ir Klavas Čavaras po 6 taškus.

Šį kartą nacionalinei šalies komandai, kuri kovojo dėl naujai įsteigtos Prano Lubino taurės, nepadėjo Karolis Lukošiūnas, Arnoldas Kulboka, Regimantas Miniotas ir Laurynas Birutis.

Tik pastarasis praleido pirmąsias rinktinių tarpusavio rungtynes savaites viduryje Rygoje, kurias užtikrintai laimėjo 70:52 latviai.

Tuo metu likusius tris paminėtus mūsiškius pavadavo Vytenis Čižauskas, Gytis Radzevičius ir G. Masiulis.

Latvių sudėtį sustiprino NBA Dalaso „Mavericks“ puolėjas Davis Bertanis.

2023 m. FIBA pasaulio čempionato atrankos pirmojo etapo paskutinio „lango” rungtynes lietuviai liepos 1 d. išvykoje sužais su Bulgarija, o liepos 4 d. Klaipėdoje priims čekus.

Savo ruožtu latviai birželio 30 d. namie susitiks su serbais, o liepos 3 d. išvykoje – su slovakais.

Kol kas lietuviai yra laimėję visas ketverias, o latviai – trejas iš ketverių žaistų rungtynių.

Vėliau jau ruošiantis Europos čempionatui į Lietuvos rinktinę atvyks ir ryškiausios šalies krepšinio žvaigždės iš NBA bei Eurolygos. Europos pirmenybės prasidės rugsėjo 1-ąją. Latviai į čempionatą nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją