ASVEL Prancūzijos čempionais tapo trečią kartą iš eilės.

Nugalėtojus į pergalę vedė Elie Okobo, kurio sąskaitoje 20 taškų, 9 rezultatyvūs perdavimai ir 7 atkovoti kamuoliai.

ASVEL komandai 15 taškų pelnė ir 9 kamuolius atkovojo Williamas Howardas, Youssoupha Fall pridėjo 14 taškų.

„Monaco“ ekipoje rezultatyviausias buvo Mike'as Jamesas su 16 taškų. Jis dar atkovojo 10 kamuolių.

Alpha Diallo ir Dwayne'as Baconas pridėjo po 14 taškų, Donatas Motiejūnas pelnė 11 (3/6 dvitaškiai, 5/6 baudos). Lietuvis per 18 min. dar atkovojo kamuolį, blokavo metimą, prasižengė 4 kartus ir išprovokavo 4 pražangas bei surinko 7 naudingumo balus.


Dvikovos pradžia itin nesėkmingai susiklostė „Monaco“ ekipai, kuri po pirmo kėlinio atsiliko 13:26. Antrą ketvirtį svečiai ėmė sparčiai tirpdyti skirtumą, bet ASVEL varžovų spurtą sustabdė ir įpusėjus dvikovai komandas skyrė 10 taškų (33:43).

Po didžiosios pertraukos „Monaco“ pasiraitojo rankoves ir ėmėsi darbo – per trečią kėlinį leido varžovams pelnyti tik 11 taškų (patys pelnė 10) ir išlygino žaidimą, o paskutiniame ketvirtyje perėmė iniciatyvą ir likus 5 min. iki rungtynių pabaigos jau pirmavo 68:60.

ASVEL baltos vėliavos nekėlė ir palaikomi savų žiūrovų surengė spurtą 0:7 bei sumažino skirtumą iki minimumo (68:67). Intriga išsilaikė iki pat dvikovos pabaigos, kur pirmavo tai viena, tai kita komanda.

Alpha Diallo likus žaisti 7 sek. pataikė vieną iš dviejų baudų metimų iš „Monaco“ pirmavo 75:73, tačiau per kelias sekundes Elie Okobo sugebėjo surengti rezultatyvią ataką, išlyginti rezultatą ir išplėšti pratęsimą 75:75.

Aikštės šeimininkai pratęsimą pradėjo 0:5, tačiau į tai „Monaco“ atsakė 6:0 ir susigrąžino persvarą 81:80. Paskutinę minutę vėl užvirė mūšis taškas į tašką, vis dėlto pabaigoje 84:82 triumfavo sėkmingiau sužaidę ASVEL krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją