Mūsų šalies moterų rinktinė, sudaryta iš Kamilės Nacickaitės, Martynos Petrėnaitės, Monikos Grigalauskytės ir Gabrielės Šulskės, ketvirtfinalį pradėjo ne itin sėkmingai – atsiliko 1:4, tačiau netrukus sugebėjo išlyginti žaidimą (6:6).

Kamilė Nacickaitė tritaškiu išvedė lietuves į priekį 8:6 ir jos kurį laiką turėjo iniciatyvą savo rankose, tačiau lenkės individualiais veiksmais sugebėjo grąžinti intrigą (9:9).

Lietuvės trumpam vėl išsiveržė į priekį, vis dėlto likus žaisti minutę rezultatas vėl buvo lygus 15:15. Rungtynių pabaiga sėkmingiau klostėsi lietuvėms, kurios pataikė ir iš po krepšio, ir iš toli. Galiausiai Lietuvos rinktinė triumfavo 19:16.

M. Grigalauskytė pelnė 7 taškus, G. Šulskė – 6, M. Petrėnaitė – 4, K Nacickaitė – 2.

Tai - istorinis Lietuvos moterų trijulių rinktinės rezultatas. Dar niekada pasaulio čempionate mūsų šalies moterys nežaidė tarp keturių stipriausiųjų rinktinių.

Sekmadienį (18.15 val.) Dainiaus Novicko auklėtinės dėl bilieto į finalą susigrums su kanadietėmis, kurios ketvirtfinalyje 14:10 nugalėjo JAV atstoves. Kitame pusfinalyje žais Kinija ir Prancūzija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją