Paskutinėse B grupės rungtynėse penktadienį vakare lietuviai po itin atkaklios kovos 21:19 įveikė Vokietijos krepšininkus.

Didžiąją rungtynių lietuviai vijosi vokiečius, tačiau pabaigoje sugebėjo išlyginti rezultatą. Likus žaisti 1 min. rezultatas buvo 19:19.

Po minutės pertraukėlės Marijus Užupis gavo auksinę progą mesti tritaškį ir ją išnaudojo išplėšdamas pergalę Lietuvos rinktinei.

Pirmoje B grupės dvikovoje lietuviai nugalėjo Čilę (22:15), o antrojoje 21:15 įveikė Mongolijos komandą, trečiojoje net 22:3 sutriuškino Taivano rinktinę.

Dariaus Tarvydo, Gintauto Matulio, Igno Vaitkaus ir Marijaus Užupio atstovaujama Lietuvos rinktinė B grupėje užėmė pirmą vietą ir tiesiausiu keliu prasibrovė į pajėgiausiųjų aštuonetą.

Lietuviai savo varžovus sužinos po aštuntfinalio dvikovos tarp JAV ir Naujosios Zelandijos, o ketvirtfinalį žais vėlyvą šeštadienio vakarą.

Į ketvirtfinalį tiesiogiai žengia keturių grupių nugalėtojai, o antrąsias ir trečiąsias vietas užėmusios komandos šeštadienį dar susigrums aštuntfinalyje.

Lietuvos moterų 3x3 rinktinė, kuriai atstovauja Kamilė Nacickaitė, Martyna Petrėnaitė, Monika Grigalauskytė ir Gabrielė Šulskė, šeštadienį pasaulio čempionato aštuntfinalyje (nuo 12.10 val.) kovos su Nyderlandų rinktine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją