Po pirmų dviejų kėlinių švieslentėje dar degė lygūs skaičiai (31:31), tačiau po didžiosios pertraukos aikštelėje jau dominavo latviai: jie antrąją pusę laimėjo net 39:21.

Varžovų gynyboje klimpę lietuviai pataikė tik 4 tritaškių iš 24-ių mestų (16 proc.) ir latviams leido dominuoti po savo krepšiu: šeimininkai puolime nusiėmė net 16 kamuolių.

Tai buvo pirmasis iš dviejų šią savaitę numatytų latvių ir lietuvių susitikimų. Antroji tarpusavio akistata suplanuota sekmadienį Šiauliuose.

Bene įdomiausias įvykis Kazio Maksvyčio, atrankoje į pasaulio čempionatą startavusio keturiomis pergalėmis, stovykloje Rygoje buvo Kaune gimusio, bet už Atlanto užaugusio Igno Brazdeikio debiutas.

Būtent Iggy buvo ir rezultatyviausias (13 taškų), ir naudingiausias (18 naud. balų) tarp mūsiškių.

Lietuvos rinktinei Rygoje nepadėjo keturi žaidėjai - savo vestuves švenčiantis Laurynas Birutis, nedidelę traumą besigydantis Vytenis Čižauskas, Gytis Masiulis ir Gytis Radzevičius.

Latviai trečiadienį taip pat turėjo nuostolių: jų gretose trūko šalies krepšinio žvaigždės Kristapo Porzingio ir taip pat žaidimo NBA patirties prikaupusio Rodiono Kuruco.

Rungtynės:

Latvija – Lietuva 70:52 (16:15, 15:16, 19:12, 20:9).

Latvija: Rihardas Lomažas 15, Andrejus Gražulis 13 (6/6, dvitaškiai), Tomas Leimanis 10, Anžejus Pasečnikas ir Dairis Bertanis po 9 taškus.

Lietuva: Ignas Brazdeikis 13 (3/6, 2/2, 1/1 bauda, 7 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas 7 Marius Grigonis (1/4 dvitaškis, 0/5 tritaškių, 4/5 baudos), Benas Griciūnas ir Martynas Echodas po 6, Tadas Sedekerskis 4 (9 atk. kam.), Arnas Velička ir Karolis Lukošiūnas po 3, Arnoldas Kulboka ir Donatas Sabeckis po 2. Tomas Dimša (14 min.) ir Regimantas Miniotas (7 min.) taškais nepasižymėjo.

2023 m. FIBA planetos pirmenybių atrankos pirmojo etapo paskutinio lango rungtynes lietuviai liepos 1 d. Samokove sužais su Bulgarija, o liepos 4 d. Klaipėdoje priims čekus.

Tuo metu latviai birželio 30 d. namuose susitiks su serbais, o liepos 3 d. svečiuose – su slovakais.

Kol kas lietuviai yra laimėję visas ketverias, o latviai – trejas iš ketverių žaistų rungtynių.

Vėliau, jau ruošiantis Europos čempionatui, kuris prasidės rugsėjo 1 d., į Lietuvos rinktinę atvyks ir žaidėjai iš NBA bei Eurolygos.

Latviai į artimiausias pirmenybes nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)