Ispanijos žiniasklaida praneša, kad „Barcelona“ artimiausiu metu turėtų pasirašyti sutartis su trimis naujais krepšininkais – Čekijos žvaigždėmis Tomašu Satoransky ir Janu Vesely bei brazilų kilmės Vokietijos krepšininku Oscaru da Silva.

Anot „Mundo Deportivo“, „Barcelona“ netrukus oficialiai turėtų paskelbti atsisveikinanti su dviem priekinės linijos krepšininkais – amerikiečiu Brandonu Daviesu ir latviu Rolandu Šmitu.

Juos pakeisti turėtų iš Stambulo „Fenerbahče“ persikeliantis 32-ejų metų 213 cm ūgio J. Vesely ir 23-ejų metų 206 cm ūgio O. da Silva, rungtyniavęs Berlyno ALBA gretose.

Tuo metu T. Satoransky į Europą sugrįš iš NBA lygos, kurioje žaidė nuo 2016-ųjų. Įžaidėjas iš Čekijos į JAV išvyko būtent iš „Barcelonos“ gretų, prieš mėnesį jis su Š. Jasikevičiumi jau pozavo nuotraukai po Barselonoje įvykusios judviejų vakarienės.

Manoma, kad čekas sudėtyje užims su Š. Jasikevičiumi paskutiniu metu bendrą kalbą sunkiai randančio Nicko Calatheso vietą. Anot pranešimų Ispanijoje, graikas pats norėtų palikti ekipą, kurioje praleido du paskutinius sezonus.

Tiesa, pats N. Calathesas tokias žinias pirmadienio vakarą ėmė neigti ir socialiniuose tinkluose jas pavadino „išgalvotomis naujienomis“. Gynėjas dar turi galiojančią sutartį su klubu.

Anot „Mundo Deportivo“ informacijos, komandą vasarą palikti turėtų dar keli krepšininkai, tarp kurių visų pirma miminas Dante Exumas. Neaiškus ir Pierre'o Oriolos ir Kyle'o Kuričiaus likimas Barselonoje.

Skelbiama, kad šią vasarą „Barcelonos“ klubas įjungs taupymo režimą ir krepšinio sekcijos išlaidas bandys sumažinti 5-10 proc., tačiau tuo pačiu sieks išlaikyti konkurencingumą.

Tiesa, pažymima, kad klubas buvo pateikęs algos susimažinimo pasiūlymus tiek Nikola Mirotičiui, tiek treneriui Š. Jasikevičiui, tačiau abu jie su naujomis sąlygomis sutikti nenorėjo ir „Barcelona“ prie šio klausimo sugrįžti artimiausiu metu nebeturėtų.

„Mundo Deportivo“ informuoja, kad paskutiniu metu nuotaikos „Barcelonos“ rūbinėje buvo pašlijusios.

„Jasikevičius – maksimalius reikalavimus savo auklėtiniams kelianti treneris. Ir kai rezultatai pasiekiami, žaidėjai jo pykčio priepuolius ir reiklumą laiko proceso dalimi. Tačiau visą sezoną tai ištverti krepšininkams yra sudėtinga, ypač pradėjus smukti rezultatams, ir paskutiniais mėnesiais išlaikyti pasitikėjimą tarp žaidėjų ir trenerio klube sekėsi sunkiai, ką buvo galima pastebėti ir iš kai kurių krepšininkų veidų bei reakcijų į trenerio elgesį“, – pažymi žurnalistas Jose Ignacio Huguetas.

„Apibendrinant „Barcelonos“ sezonas buvo nesėkmingas. Turbūt visiems akivaizdu, kad komandos žaidimo kreivė jo pabaigoje visiškai smuko žemyn, o tai yra trenerio Jasikevičiaus atsakomybė. Nes būtent treneris privalo būti žmogumi, kuris suaktyvina ir išjudina žaidėjus prieš svarbiausias sezono kovas“, – tiesioginėje televizijos laidoje kalbėjo „Mundo Deportivo“ redaktorius Joanas Poqui Eraso.

„Nesėkme“ šį sezoną pavadino ir ryškiausia komandos žvaigždė N. Mirotičius, nors pats Š. Jasikevičius apibendrindamas situaciją išsakė kiek kitokią nuomonę.

„Ši komanda galėjo pasiekti kur kas daugiau. Tikslų neįgyvendinome. Iš mūsų buvo laukiama daugiau titulų. Nežinau konkrečios priežasties, tačiau paskutiniais mėnesiais mūsų žaidimas prastėjo, ir kai turėjome būti susikoncentravę, nebuvome. Tokia realybė.

Nemanau, kad čia kalti žaidėjų charakteriai, nes pernai sugebėjome išsikapstyti iš labai sudėtingų situacijų, tačiau šiemet tai kažkur prapuolė. Bandėme įgyvendinti trenerio reikalavimus, priprasti prie jo sistemos. Žinoma, klydome, nes esame žmonės. Tačiau visada bandėme žaisti taip, kaip iš mūsų reikalavo žaisti“, – tikino N. Mirotičius.

Š. Jasikevičius „Barcelonos“ komanadą treniravo antrą sezoną, jo sutartis su klubu galioja iki 2022-2023 m. sezono pabaigos. Pirmaisiais savo metais prie klubo vairo treneris laimėjo Ispanijos taurę ir Ispanijos čempionatą, pasiekė Eurolygos finalą.

Šiemet buvo suklupta Eurolygos pusfinalyje, Ispanijos čempionato finale, o vieninteliu iškovotu titulu liko Ispanijos taurė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)