Nors tai tebuvo draugiškos rungtynės, skirtos karjerą baigusių brolių Lavrinovičių garbei, nei M. Kuzminskas, nei pagrindinis jo pagalbininkas tą vakarą Jonas Valančiūnas varžovams nuolaidžiauti linkę nebuvo ir kartu sušveitė net 38 taškus.

„Ten buvo vienas Eurolygos žaidėjas, kitas – NBA „All-Staras“, kurie nusprendė susiimti ir žaisti, draskyti mus. Tai mums šansų jokių nebuvo“, – tiesiai šviesiai po mačo pareiškė pralaimėjusiųjų gretose atsidūręs Linas Kleiza.

Abu to vakaro protagonistai aikštelėje prie šalies nacionalinės komandos, besiruošiančios tiek atrankos į pasaulio čempionatą langui, tiek kontrolinėms dvikovoms prieš Europos pirmenybes, kol kas dar neprisijungė.

Tiesa, jei dėl JV figūros galutiniame dvyliktuke jokių abejonių nėra, tai ties M. Kuzminsko pavarde kai kuriems krepšinio gerbėjams klaustukų kyla – tuo labiau, kad, skirtingai nei J. Valančiūno atveju, jam negalioja NBA suvaržymai, o ir jo sezonas nebuvo ilgas: Kuzia dar vasario pabaigoje, vos tik Rusijai pradės invaziją Ukrainoje, paspruko iš Sankt Peterburgo „Zenit“ gretų ir nuo to laiko tik treniravosi.

Pats Mindaugas tikina kaip ir visada norintis padėti rinktinei, o K. Maksvyčio sprendimo jo į pirmąją stovyklą nekviesti, plačiau nekomentuoja.

„Mano planai visada buvo, yra ir bus atstovauti Lietuvai. Esu per karjerą tai parodęs. Jeigu būsiu reikalingas, visada „už esu“. O visi tie dalykai tegul ir lieka tarp mūsų. Manau, treneris žino, ką daro, ir viskas bus gerai“, – teigia dukart Europos vicečempionas.

M. Kuzminskas aktyviai dairosi ir naujos darbovietės, tačiau vasarai dar neįpusėjus jokių susitarimų nepasiekė.

„Galiu atsakyti šabloniškai: neturiu naujienų. Dar sezonai ne visur pasibaigę. Kažkokių kalbų kalbelių yra, bet tokių rimtų variantų, kad imtum ir rašytumeisi ant stalo, dar ne“, – pasakoja jis.

Perklaustas, ar jo karjera gali pasukti į Lietuvą, M. Kuzminskas išdavė savo preferencijas.

„Panašiausia, kad ne, nors norėtųsi, jog taip“, – šyptelėjo jis.

Tuo metu vertindamas legendinių Lietuvos krepšininkų pasirodymą per Brolių palydėtuves iš krepšinio 32-ejų metų puolėjas labiausiai išskyrė nuostabią dešimt metų už jį vyresnio Arvydo Macijausko formą. Kalašnikovas pataikė pirmus penkis savo metimus iš žaidimo (keturis tritaškius ir dvitaškį) bei pakėlė ant kojų visą ASG areną.

„Aš manau, kad apskritai daugelis žaidėjų dar galėtų žaisti aukščiausiame lygyje, ypač A. Macijauskas. Visiems iki šios dienos labai labai gaila, kad Maco karjera baigėsi taip anksti“, – pripažino M. Kuzminskas.

Jis atidavė pagarbą ne tik Broliams, bet ir keturiems ant parketo išbėgusiems jų sūnūms, kurie kartu atseikėjo 33 taškus.

„Broliai – dideli kovotojai, net per treniruotes kaldavosi iki kraujo. Buvo ir geri žaidėjai. Gal ir ne patys geriausi istorijoje krepšininkai, bet vien tai, kad tiek susirinko žmonių ir žaidėjų, parodo, jog jie turi vienas didžiausių širdžių.

Kšištofo sūnūs yra buvę mano stovykloje, tai juos gerai žinau. Visi keturi yra super. Geri talentai, genai daro savo – obuoliai nuo obels netoli rieda. Gauna kamuolį, drąsiai meta – bam, yra“, – pasakojo Kuzia.

Primename, kad rungtynes „Broliai. Karjeros finalas“ rezultatu 112:92 laimėjo Darjušo komanda. Jai 20 taškų surinko M. Kuzminskas, 18 – J. Valančiūnas. Kšištofo ekipai A. Macijauskas sukaupė 17 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)