Čia vykusiose karjerą baigusių Brolių išleistuvių rungtynėse JV ir Kuzia kartu suvertė 38 taškus ir ryškiausiai švietė tarp kitų Lietuvos krepšinio legendų. Visų jų būryje dar išskyrė ir snaiperis Arvydas Macijauskas, sumetęs 17 taškų, bei draugiškai po 16 taškų surinkę Kšištofas ir Darjušas.

Vis dėlto vien Maco ir Kšištofo pastangų nepakako ir Darjušo suburta komanda triumfavo 112:92.

Tiesa, šeštadienio vakarą svarbiausias buvo ne galutinis rezultatas. Tą po pergalės pabrėžė ir pokštavęs NBA bokštas J. Valančiūnas.

„Labai varginantis, labai sunkus, labai daug jėgų kainavo. Ne, juokauju. Fainas žiauriai renginys. Buvo geros rungtynės – žaidėme nelabai rimtai, bet ir ne visiškai atsipalaidavę. Smagu buvo. Gaila, kad baigė (karjeras), bet gal jau ir laikas“, – sakė Jonas.

Paklaustas, kas lėmė jo atstovautų Mėlynųjų pergalę, J. Valančiūnas į detales nesileido.

„Sekasi, matyt, kaip sakoma, sekasi kai kam“, – filosofiškai atsakė jis.

Už Atlanto puikiai besigrumiančiam centrui puikų įspūdį paliko aikštėje pasirodę keturi Brolių sūnūs, kurie kartu sukaupė net 33 taškus.

„Labai super. Tokiame renginyje, prie tiek fanų tikrai nesudrebėjo rankelės nė vienam“, – pasidžiaugė Lietuvos rinktinės lyderis.

Jis nepamiršo žemai nusilenkti Darjušui ir Kšištofui už jų indėlį į šalies krepšinį.

„Žinote, jiems jau daug kas prilinkėjo. Jiems reikia padėkoti – už tai, ką jie padarė mūsų labui, kaip jie Lietuvą garsino ir kaip kėlė Lietuvos krepšinį“, – teigė J. Valančiūnas.

„Kartu praleidome tikrai nemažai laiko ir turėjome daug akimirkų. Mano buvo tik pirmi žingsniai, o jie jau buvo beveik veteranai, pačiame pike“, – pridūrė jis.

Primename, kad brolių Lavrinovičių atsisveikinimo rungtynėse „Broliai. Karjeros finalas“ triumfavo Darjušo ekipa, kuriai dirigavo treneris Jonas Kazlauskas.

Naudingiausiu susitikimo žaidėju (MVP) pripažintas Tomas Delininkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją