„Avia Solutions Group“ arenoje surengtose jų atsisveikinimo rungtynėse „Broliai. Karjeros finalas“ spindėjo daugiau nei dvidešimt Lietuvos krepšinio legendų, tarp kurių, visai kaip ir karjeros metais, nenublanko ir patys renginio kaltininkai.

Darjušas ir Kšištofas sumetė lygiai – po 16 taškų, tačiau pergale džiaugėsi pirmasis. Jo atstovaujama Mėlynųjų komanda laimėjo 112:92.

Simboliška, kad kai D. ir K. Lavrinovičiai 1997-ųjų rudenį su Alytaus „Alitos“ klubo apranga debiutavo LKL čempionate, iš pradžių irgi geriau sekėsi Darjušui. Jis jau pirmame sezone užfiksavo tris dvigubus dublius, o Kšištofas, nors ir gaudavo pasireikšti mažiau, taip pat padėjo komandai patekti į atkrintamąsias.

Per ketvirtį amžiaus profesionaliame krepšinyje Broliai su oranžiniu kamuoliu plačiai išmaišė Europą: nuo Kauno – iki Kazanės ir Stambulo, nuo Šakių – iki Madrido ir Londono, o paskutiniu jų akordu aikštelėje tapo tarpusavio mačas su visu būriu Lietuvos krepšinio legendų – nuo tebespindiničių žvaigždžių iki istorinių šalies pergalių kalvių.

Prie Lietuvos rinktinės medalių, be jokios abejonės, itin svariai yra prisidėję ir patys Darjušas su Kšištofu. Pastarojo sąskaitoje yra ne tik Europos čempionato sidabras (2013 m.) ir bronza (2007 m.), kaip ir pas brolį, bet – dar ir auksas (2003 min.).

Visgi nei jis pats, nei auksinės rinktinės treneris Antanas Sireika, vadovavęs Raudoniesiems, negarantavo pergalės prieš Darjušo pajėgas.

Po finalinės paskutinio susitikimo sirenos abu Broliai aikštės viduryje gerą valandą dalino autografus ir fotografavosi su ant parketo suplūdusiais gerbėjais, o galiausiai atlikę malonę pareigą ir ištrūkę iš jų glėbio patraukė į rūbinę, kur jų jau laukė seni ir labai geri bendražygiai.

„Nebeturime jėgų“, – vos pasirodę užkulisiuose ir pasitikslinę, ar komandos draugai dar neišsiskirstė, ištarė Broliai, tačiau, nors ir nekantravo kuo greičiau prisijungti prie jų, kaip visada, atidavė duoklę ir žiniasklaidos atstovams.

„Ačiū labai visiems žiūrovams – be jų nebūtų tokios šventės puikios. Ačiū visiems ir net mano broliui moliui. Mes kaifavome aikštelėje, nes tai nebuvo darbas, visi jautėmės gerai“, – kalbėjo Kšištofas.

Paklausti, kaip vertina savo sūnų, kurie keturiese iš viso pelnė net 33 taškus, pasirodymą, abu Broliai neslėpė džiaugsmo.

„Čia ir buvo esmė, kad mes perduodame estafetę. Jiems sužaisti tokias rungtynes kartu su tokiomis žvaigždėmis – kosmosas kažkoks“, – pripažino Kšištofas.

„Iš tikrųjų gal vaikams tai bus kaip tolesnė motyvacija. Jie pamatė, kad gali kažką ir kad čia nieko baisaus, reikia tik į skylę įmesti“, – antrino Darjušas.

O komentuodami, ar neliūdi, kad oficialiai baigė savo karjeras, Broliai neprarado geros nuotaikos.

„Pa-ga-liau mes baigėme tą karjerą! Mes niekada neliūdime. Esame realistai, ne optimistai, ne pesimistai ir ne kosmonautai. Į viską gyvenime žiūrime realiai. Atsitiko tai, kas ir turėjo atsitikti“, – kartu atsakė 42-ejų metų veteranai.

Kas jiems labiausiai įstrigo per tuos beveik 25-erius metus aikštelėje?

„Laimėjimai, pralaimėjimai, kažkokie pykčiai rūbinėje, kurių visą laiką būna – kaip ir kiekvienoje šeimoje, tik tokių dalykų niekas nepasakoja“, – dėstė jie.

Broliai įvertino ir įspūdingą Arvydo Macijausko startą – snaiperis dvikovą pradėjo keturiais iš eilės taikliais tritaškiais.

„O ką, jūs nežinote A. Macijausko? Kodėl jūs nustebę? Taigi čia A. Macijauskas. Jis privalo mesti. Na, jūs ir duodate. Jis labai geros formos, matyti pagal kūną, kad sportuoja. Jo bickė kaip jūsų galvos“, – šypsojosi aukštaūgiai.

Tuo metu rungtynių MVP tapęs Tomas Delininkaitis, nugalėtojams surinkęs 14 taškų, asmeninio prizo nesureikšmino ir palinkėjo Darjušui su Kšištofu dabar jau daugiau laiko skirti savo šeimoms.

„Be abejo, malonu. Tikrai nesitikėjau. Labai gera buvo atvažiuoti. Džiaugiuosi, kad Broliai nepamiršo ir pakvietė. Dalyvauti čia buvo didesnis malonumas nei kažką laimėti. Manau, kad Brolių sūnūs turi viską, ko reikia krepšinyje. O patiems Broliams palinkėsiu, kad didelę dalį laiko skirtų šeimai, nes kol esi sportininkas, per visas keliones, rinktines ir taip toliau to laiko lieka labai mažai“, – sakė jis.

Rungtynes stebėjo apie 7 tūkstančius žiūrovų. Dalis už bilietus surinktų lėšų bus skirta nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems vaikams.

Lavrinovičiai nuo 2016 metų kartu rungtyniavo Panevėžio „Lietkabelio“, Prienų „SkyCop“, Londono „City Royals“ ir Šakių „Vyčio“ klubuose. Abu broliai anksčiau yra vilkėję ir Kauno „Žalgirio“, Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Kazanės UNIKS ir Alytaus „Alitos“ marškinėlius.

Darjušas taip pat yra žaidęs Maskvos „Dinamo“, Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahče“, Maskvos CSKA ir Kijevo „Budivelnik“, o Kšištofas – Sienos „Montepaschi“, „Valencia“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandose.

Darjušo karjeros rekordai: 34 tšk., 16 atk. kam. 39 naud. balai (LKL); 32 tšk., 14 atk. kam., 49 naud. balai (Eurolygoje), 18 tšk., 8 atk. kam., 24 naud. balai (rinktinėje)

Kšištofo karjeros rekordai: 36 tšk., 16 atk. kam. 40 naud. balai (LKL); 26 tšk., 14 atk. kam., 36 naud. balai (Eurolygoje), 24 tšk., 9 atk. kam., 25 naud. balai (rinktinėje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)