Beveik viso susitikimo metu pirmavusi Darjušo komanda nugalėjo Kšištofo komandą 112:92 (26:25, 35:22, 27:17, 22:28).

Abu broliai karjeros finale pelnė po 16 taškų. Broliai po rungtynių simboliškai pakabino savo sportbačius ant vinies.

Naudingiausiu mačo žaidėju buvo pripažintas Tomas Delininkaitis.

Pralaimėtojų gretose žibėjo nuo 2008 metų neberungtyniaujantis Arvydas Macijauskas, priminęs savo taiklią ranką tolimais metimais.

Atkakli kova vyko tik pirmajame kėlinyje, kurį Darjušo ekipa laimėjo 26:25. Netrukus paties aukštaūgio vedama komanda pradėjo dominuoti ir įpusėjus susitikimui jau triuškino varžovus 63:47.

Po pertraukos Darjušo ekipa atitrūko jau 88:64, ir nors Simo Jasaičio bei Kšištofo sūnaus Danieliaus Lavrinovičiaus metimai atkūrė intrigą (80:98), pergalę savo rankose išsaugojo Darjušas.

Darjušo komanda: Mindaugas Kuzminskas 20, Jonas Valančiūnas 18, Darjušas Lavrinovičius 16, Tomas Delininkaitis 14, Titas Lavrinovičius ir Giedrius Gustas po 9, Renaldas Seibutis 7, Artūras Gudaitis 6, Darius Songaila 4, Darjušas Lavrinovičius jaunesnysis 3.

Kšištofo komanda: Arvydas Macijauskas 17, Kšištofas Lavrinovičius 16, Danielius Lavrinovičius ir Simas Jasaitis po 14, Jonas Mačiulis 10, Paulius Jankūnas ir Dominikas Lavrinovičius po 5, Mantas Kalnietis 4, Mindaugas Lukauskis 3, Dainius Šalenga ir Linas Kleiza po 2.

„Labai norime padėkoti savo artimiausiems žmonėms“, – dar prieš rungtynėms prasidedant sakė rungtynių iniciatoriai. Viso mačo metu broliai dalino simbolines padėkas savo karjeroje svarbiems asmenims – pradėta nuo sveikinimo krepšininkų tėvams, o vėliau apdovanijimų sulaukė ir Rimas Kurtinaitis, Remigijus Milašius, Arvydas Sabonis, Gediminas Žiemelis.

Pačius brolius sveikino ne tik arenoje susirinkę žmonės, bet ir krepšinio pasaulio įžymybės, kurių sveikinimai buvo parodyti arenos kube – šiltus žodžius Lavrinovičiams tarė Vassilis Spanoulis, Trajanas Langdonas, Stanislavas Medvedenko, Rimantas Kaukėnas, Šarūnas Jasikevičius.

Su Darjušu vienoje komandoje žaidė Jonas Valančiūnas, Saulius Štombergas, Tomas Delininkaitis, Mindaugas Kuzminskas, Ramūnas Šiškauskas, Artūras Gudaitis, Renaldas Seibutis, Giedrius Gustas, Darius Songaila, Titas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius jaunesnysis, o trenerio pareigas ėjo Jonas Kazlauskas.

Kšištofo ekipoje rungtyniavo Arvydas Macijauskas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Mindaugas Lukauskis, Simas Jasaitis, Robertas Javtokas, Linas Kleiza, Dainius Šalenga, Mindaugas Žukauskas, Paulius Jankūnas, Donatas Slanina, Dominikas Lavrinovičius, Danielis Lavrinovičius. Treneriu tapo Antanas Sireika.

Rungtynes stebėjo apie 7 tūkst. žiūrovų. Dalis už bilietus surinktų lėšų bus skirta nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems vaikams.

Lavrinovičiai nuo 2016 metų kartu rungtyniavo Panevėžio „Lietkabelio“, Prienų „SkyCop“, Londono „City Royals“ ir Šakių „Vyčio“ klubuose. Abu broliai anksčiau yra vilkėję ir Kauno „Žalgirio“, Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Kazanės UNIKS ir Alytaus „Alitos“ marškinėlius.

Darjušas taip pat yra žaidęs Maskvos „Dinamo“, Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahče“, Maskvos CSKA ir Kijevo „Budivelnik“, o Kšištofas – Sienos „Montepaschi“, „Valencia“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją