„Visų pirmą, sveikinu „Real“ trenerius Chusą Mateo ir Pablą Laso. „Real“ šiandien buvo geresnė komanda. Kaip ir pirmose serijos rungtynėse, varžovai atliko daugiau metimų. Jie atakavo 69 kartus, o mes tik 50. Tuo galim ir užbaigti spaudos konferenciją, nes akivaizdu, jog su tokia statistika laimėti neįmanoma. Mes nesame prastesnė komanda už „Real“, bet kai atakuojame jų krepšį taip retai, mes neturime šansų laimėti “, – konstatavo Š. Jasikevičius.

46-erių krepšinio specialisto iš Lietuvos teigimu, metimų disproporcija susidarė dėl pralaimėtos kovos po krepšiais ir gausių klaidų. „Varžovai po mūsų krepšiu atkovojo 15 kamuolių, o mes puolime kamuolį sugriebėme tik 6 kartus. Mes suklydome net 19 kartų, o kiekviena klaida reiškia neįvykusią ataką. Tai yra labai paprasti ir akivaizdūs dalykai. Mes eidami į aikštę galvojame apie rungtynes, apie finalus. Tačiau tai ne NBA reguliarus sezonas, tai aukščiausios lygio Europos krepšinio rungtynės, jose privalai galvoti apie kiekvieną ataką, o ne apie rungtynes“, – samprotavo Š. Jasikevičius.

Ketvirtosios Ispanijos čempionato finalo serijos rungtynės sekmadienį vyks Madride. „Galim kalbėti valandų valandas, bet po mūšio kumščiais nemosuojama. Turime 48 valandas iki kitos dvikovos. Metas parodyti charakterį, metas suprasti, kad pergalė priklauso nuo kiekvieno atkovoto kamuolio, nuo kiekvienos klaidos, titulą gali nulemti smulkiausios detalės. Mes turime dar vieną šansą ir kitose rungtynėse privalome kautis taip, tarsi nuo to priklausytų mūsų gyvybės“, – teigė antrą sezoną „Barcelona“ ekipą treniruojantis lietuvis.

Tuo metu dėl sveikatos problemų su komanda būti negalintį P. Laso pavaduojantis Ch. Mateo taip pat neskubėjo džiaugtis. „Iškovojome puikią pergalę, bet mūsų darbas dar nėra baigtas. Laukia dar vienas, paskutinis ir pats sunkiausias žingsnis. Negalime nuvertinti „Barcelona“ ekipos. Jos gretose yra aukščiausio lygio krepšininkai, jie tikrai stengsis iš visų jėgų pratęsti finalo seriją. Sezonas buvo labai ilgas ir sunkus, jėgos senka, bet aš tikiu, kad su „Real“ gerbėjų palaikymu mes negalime pralaimėti“, – vylėsi Ch. Mateo.

Pirmuose dviejuose Ispanijos ACB pirmenybių finalo serijos mačuose Barselonoje komandos pasidalino po pergalę – 75:88 ir 71:69.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)