Tačiau Lietuvos grandus treniruojantys specialistai suvienijo jėgas vienam labui ir siekia sugrąžinti medalius šalies vyrų rinktinei.

Šiam tikslui K. Maksvytis yra subūręs kaip niekada gausią ir solidžią asistentų komandą – be jau minėto G. Žibėno, jam patarinėja ir Kęstutis Kemzūra, Tomas Rinkevičius bei Evaldas Beržininkaitis.

Nepaisant to, kad K. Maksvyčio vadovaujamas „Žalgiris“ nacionalinėse pirmenybėse liko tik trečias, o „Rytas“ po 12 metų laukimo triumfavo finale, G. Žibėnas teigia, kad nėra keista nei asistuoti, nei paklusti Kaziui.

„Nesureikšminkime to – trečias, antras ar pirmas. Visa tai yra laikina. Tą aš puikiai suprantu. Kazys tikrai atėjo vėlai į „Žalgirį“ ir neturėjo daug galimybių ten kažką pakeisti. Dirbti su Kaziu, padėti jam yra didelė garbė, ypač jaunam treneriui, nes galiu mokytis iš tų krepšinio mohikanų. Tai yra neįkainojama patirtis, todėl mėgausiuosi kiekviena diena“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ kalbėjo jis.

Problemų jis neįžvelgia ir tame, kad su principinių varžovų treneriu jam tenka dalintis ir krepšinio paslaptimis.

„Tame krepšinyje nieko čia neprislėpsi, stengiesi dirbti ir tiek. Mes vieni kitus esame išnagrinėję nuo galvos iki kojų ir viską vienas apie kitą žinome. Krepšinis juda pirmyn. O vardan tos Lietuvos mes tikrai nieko vienas nuo kito neslėpsime“, – tvirtino naujasis LKL čempionas.

Kazys Maksvytis ir Giedrius Žibėnas

38-erių metų stratego teigimu, vasara ir rudens pradžia, skirta rinktinei, nesutrukdys nei jam, nei Kaziui tinkamai paruošti savo klubų naujam sezonui.

„Kaziui bus dar sunkiau. Praeityje ir Dainius Adomaitis yra dirbęs tiek vyriausiuoju rinktinės, tiek ir „Ryto“ treneriu. Man čia tik asistento darbas, bet laukia aktyvi vasara ir stengsiuosi neapleisti nė vienų pareigų“, – pareiškė jis.

Paklaustas, ar Lietuvos rinktinei pergales gali garantuoti ne žemas (kaip „Ryto“ atveju – „Delfi“), o aukštas penketas – galbūt net du dviem aukštaūgiais aikštėje vienu metu, nusišypsojęs G. Žibėnas tikino to dar nežinantis.

„Bus tam ilgos treniruočių stovyklos ir draugiškų rungtynių, tai tikrinsime viską. Bandysime ir su jais kartu žaisti, ir mažesniu penketu. Žiūrėsime, kas teisinsis labiausiai. Situacija yra sudėtinga, bet, manau, ją išsispręsime“, – paaiškino jis.

K. Maksvyčio pagalbininkas prisipažino, kad ir jam knieti įsitikinti tuo, ko yra iš tikrųjų vertas į Kauną atvykęs Ignas Brazdeikis.

„Labai sunku pasakyti, tam ir imame jį į treniruočių stovyklą, kad išsiaiškuntume, ką mes turime, nes vertinti žaidėjo lygį vien tiktai pagal vaizdo įrašus iš JAV yra labai sunku. Norime tą mūsų perliuką pačiupinėti“, – atskleidė asistentas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmąsias kontrolines rungtynes Rygoje žais jau birželio 22 dieną su Latvijos rinktine, o jau birželio 26 d. dar kartą susikaus su latviais Šiauliuose.

FIBA Pasaulio taurės atrankos lange lietuviai liepos 1 d. išvykoje žais su Bulgarija, o liepos 4 d. Klaipėdoje priims čekus.

Vėliau, jau ruošiantis Europos čempionatui, į rinktinę atvyks ir ryškiausios šalies krepšinio žvaigždės iš NBA bei Eurolygos.

Europos čempionatas prasidės rugsėjo 1 dieną.

Lietuvos rinktinės sudėtis

1Arnas VeličkaNeapolio „GeVi Basket“ (Italija)
2Arnoldas KulbokaŠarlotės „Hornets“ (NBA)
3Benas GriciūnasKlaipėdos „Neptūnas“
4Donatas SabeckisŠiaulių „Šiauliai-7bet“
5Eigirdas ŽukauskasBursos „Tofaš“ (Turkija)
6Gytis MasiulisBilbao „Surne Basket“ (Ispanija)
7Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
8Ignas BrazdeikisOrlando „Magic“ (NBA)
9Karolis LukošiūnasKauno „Žalgiris“
10Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
11Marius Grigonissezono metu paliko Maskvos CSKA
12Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
13Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
14Tadas SedekerskisVitorijos „Baskonia“ (Ispanija)
15Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
16Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)