Vyriausiojo komandos trenerio pareigas perims 51-erių Adis Bečiragičius. Bosnijoje gimęs, šios šalies ir Turkijos pilietybes turintis krepšinio specialistas pats buvo profesionalus žaidėjas, o baigęs karjerą 2011-aisiais ėmėsi trenerio darbo. Jis visą laiką vadovavo Turkijos aukščiausiosios lygos klubams, o paskutine jo treniruota komanda 2017-2018 m. buvo Ušako „Sportif“.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė su Lietuvos nacionaline ekipa žaidė ir vienoje 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybų grupėje. Lietuviai laimėjo abejas tarpusavio rungtynes, kurių metu bosnius dar treniravo V. Bosničius.

Europos čempionate lietuviai ir bosniai žais vienoje grupėje su Vokietija, Prancūzija, Slovėnija ir Vengrija.

V. Bosničius kartu su asociacijos prezidentu Mirza Teletovičiumi iš posto pasitraukė dėl finansinių nesutarimų – pati organizacija pripažino, kad atlyginimas treneriui nebuvo mokamas pusę metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją