Joje žurnalistų klausimai skriejo ne tik vyriausiajam treneriui Kaziui Maksvyčiui ir iš NBA lygos atvykusiems Ignui Brazdeikiui bei Arnoldui Kulbokai, bet ir kone pusę metų aikštėje nematytam Mariui Grigoniui.

Paleidžiamojo rašto iš Maskvos CSKA, kuris sezono viduryje su kitais dviem Rusijos klubais buvo pašalintas iš Eurolygos, negaunantis lietuvis niekaip negali nutraukti tebegaliojančios sutarties.

Geranoriškai paleisti 28-erių metų kauniečio nenorinti CSKA komanda iš jo reikalauja kelių milijonų eurų kompensacijos.

Kol tebevyksta abiejų pusių kova, susidomėjimą M. Grigoniu, nekomentuojančiu dabartinės savo situacijos su CSKA, išreiškė mažiausiai tris kitos turnyro komandos – Kauno „Žalgiris“, Pirėjo „Olympiakos“ ir „Valencia“.

Tiesa, atakuojantis gynėjas nieko konkretesnio apie savo ateitį kol kas ir pats nežino.

„Neturiu ką pasakyti“, – kraipė galvą krepšininkas.

Paklaustas, kada norėtų jau turėti atsakymus dėl kito sezono, M. Grigonis vėl tilpo į tris žodžius.

„Šiandien norėčiau turėti“, – tikino jis.

Vertindamas savo dabartinę formą M. Grigonis kalbėjo atsargiai.

„Dar nežaidžiau penki prieš penkis, o šiaip viskas gerai: norisi žaisti krepšinį. Šitas dalykas buvo atimtas, tai laukiau rinktinės. Kai prasidės tas žaidimas, tada ir bus matyti. Sportavau ilgą laiką, bet yra kiek kitaip, kai tai darai ne su komanda“, – tarė jis.

Marius teigė, kad su naujuoju rinktinės strategu K. Maksvyčiu nėra randa bendrą kalbą.

„Geri santykiai, esame seniai pažįstami. Tai iš mano pusės geri, o iš trenerio – reikia jo klausti“, – šyptelėjo gynėjas.

Pats K. Maksvytis, svarstydamas, kiek naudingas gali būti jo vadovaujamai komandai žaidėjas, kelis mėnesius neturėjęs žaidybinės praktikos, šio fakto pernelyg nesureikšmino.

„Manau, kad jis gali duoti didelę naudą. Mačiau, kaip jis treniruojasi, tai atrodo, kad yra geros formos, gerai pasiruošęs, išsigydęs visas traumas ir išsiilgęs krepšinio. Dabar per tas kelias savaites tiktai reikės įvesti jį į tą kontaktinį ir komandinį žaidimą“, – pareiškė treneris.

Primename, kad M. Grigonis šį sezoną debiutavo CSKA gretose ir Eurolygoje vidutiniškai rinko po 8,5 taško bei 1,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Tačiau lietuvio pasirodymą sutrumpino ir trauma, ir vasarį pradėta Rusijos invazija į Ukrainą.

Kilus karui Marius grįžo į tėvynę, tačiau iki šiol nėra nutraukęs sutarties su CSKA.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmąsias kontrolines rungtynes Rygoje žais jau birželio 22-ąją su Latvijos rinktine, o jau birželio 26-ąją Šiauliuose dar kartą susikaus su latviais. FIBA Pasaulio taurės atrankos langą lietuviai liepos 1-ąją pradės išvykoje su Bulgarija, o namuose Klaipėdoje liepos 4-ąją priims čekus.

Vėliau jau ruošiantis Europos čempionatui į rinktinę atvyks ir ryškiausios šalies krepšinio žvaigždės iš NBA bei Eurolygos.

Lietuvos rinktinės sudėtis

1Arnas VeličkaNeapolio „GeVi Basket“ (Italija)
2Arnoldas KulbokaŠarlotės „Hornets“ (NBA)
3Benas GriciūnasKlaipėdos „Neptūnas“
4Donatas SabeckisŠiaulių „Šiauliai-7bet“
5Eigirdas ŽukauskasBursos „Tofaš“ (Turkija)
6Gytis MasiulisBilbao „Surne Basket“ (Ispanija)
7Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
8Ignas BrazdeikisOrlando „Magic“ (NBA)
9Karolis LukošiūnasKauno „Žalgiris“
10Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
11Marius Grigonissezono metu paliko Maskvos CSKA
12Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
13Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
14Tadas SedekerskisVitorijos „Baskonia“ (Ispanija)
15Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
16Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją