Antrose serijos iki trijų pergalių rungtynėse namie „Barca“ pasiekė pergalę 71:69 (13:17, 19:15, 24:22, 15:15). Serijos rezultatas tapo lygus 1-1.

Nors rungtynių pradžioje „Barcelonos“ ekipa leido varžovams diktuoti savo sąlygas (0:8, 2:12), pamažu šeimininkai įsibėgėjo ir pirmą mačo pusę komandos užbaigė esant lygiam rezultatui (32:32).

Kiek solidesnę 8 taškų persvarą katalonai įgijo ketvirto kėlinio pradžioje (65:57), tačiau per lemiamas minutes varžovai ir vėl žengė koja kojon.

Likus žaisti 29 sek. Cory Higginsas dviem baudų metimais užfiksavo rezultatą, kuris galų gale tapo galutiniu – nors „Real“ turėjo pakankamai laiko atsakymui, Fabienas Causeras mesdamas tritaškį nebuvo tikslus, o kamuolį atkovojęs Rudy Fernandezas jį netrukus ir prarado, sudegindamas paskutines sekundes. Netrukus veteranas net nepasveikinęs varžovų su pergale nėrė į rūbinę.

Ant savo pečių „Barcelonos“ komandą šiose rungtynėse tiesiog tempte ištempė Nikola Mirotičius. Ispanijos pilietybę turintis juodkalnietis pelnė 26 taškus (6/8 dvit., 3/6 trit., 5/6 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir mačą baigė su 26 efektyvumo balais. Pažymėtina, kad po ilgosios pertraukos N. Mirotičius surinko net 20 iš savo visų pelnytų taškų.

C. Higginsas pridėjo 10, Brandonas Daviesas ir Nicolas Laprovittola – po 8, Kyle'as Kuričius ir Rokas Jokubaitis – po 7 taškus. Lietuvis ant parketo praleido 7 min., per kurias pataikė 1/3 dvitaškių, 1/1 tritaškį, abi mestas baudas, atkovojo 3 kamuolius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

„Real“ ekipai Guerschonas Yabusele surinko 16, Walteris Tavaresas – 11, Adamas Hanga – 10 taškų.

Antroje susitikimo pusėje didelį Madrido komandos pasipiktinimą sukėlė epizodas, kai B. Daviesas ranka vožtelėjo F. Causeurui per veidą, tačiau amerikietis išvengė nuobaudos, o protestavusi „Real“ pusė buvo nubausta technine pražanga.


Primename, kad pirmas finalo serijos rungtynes „Barcelonos“ krepšininkai namie pralaimėjo 75:88, o vienu metu apskritai buvo triuškinami.

Trečiosios finalo serijos rungtynės penktadienio vakarą vyls Madride. Jei prireiktų ketvirtųjų, jos taip pat būtų žaidžiamos Ispanijos sostinėje, o penktasis mačas būtų rengiamas Barselonoje.

Madrido komanda kol kas turi verstis be infarktą patyrusio vyriausiojo trenerio Pablo Laso. Jo pareigas finalo serijoje atlieka asistentas Chusas Mateo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją