Lyginant su šiuo sezonu, kitais metais Eurolygoje tikrai nežais vietos dėl sukelto karo joje netekusios Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS komandos iš Rusijos.

Kol kas oficialiai neaiškus lieka ir Eurolygos A licenciją turinčios Maskvos CSKA ekipos likimas.

Ar dabartinėje situacijoje įmanomas „armijos sporto klubo“ sugrįžimas į elitinį Europos klubinį turnyrą? Sulaukęs tokio klausimo Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas priminė klubo poziciją, išsakytą pirmomis karo Ukrainoje dienomis.

„Žinoma, šiuo klausimu niekas nesikeičia, pozicija tokia pati. Mano nuomone, aš nematau šansų CSKA komandai žaisti Eurolygoje. Tą klubų valdyba spręs šią savaitę“, – teigė P. Motiejūnas.

Kas galėtų keisti CSKA klubą?

Anot „Žalgirio“ vadovo, vargu ar vardinio kvietimo sulauks žiniasklaidoje linksniuota Bursos „Bursaspor“, šį sezoną sensacingai nukeliavusi iki pat Europos taurės finalo.

Jame Turkijos komanda pralaimėjo tiesioginį bilietą į Eurolygą iškovojusiai Bolonijos „Virtus“ ekipai.

„Nemanau, kad turkai. Tas galimų komandų sąrašas pateikiamas per klubų valdybos posėdį, jame jau balsuojame arba tvirtiname bendru sutarimu. Viskas paaiškės per posėdį“, – dėstė P. Motiejūnas. Pati posėdžio tiksli data, anot pašnekovo, dar derinama, tačiau jis turėtų įvykti šią savaitę.

„Žalgirio“ vadovas neabejoja, jog kolegos iš kitų klubų nekeis pozicijos dėl Rusijos atstovų Eurolygoje.

„Visi supranta tą situaciją, nemanau, kad tai neaiškus ar kažkoks sudėtingas klausimas. Visi seka tuos įvykius, visi balsavo tuomet, kai Rusijos klubai buvo pašalinti iš Eurolygos. Manau, visi supranta, kad nelabai kažkas pasikeitė. Karas juk nesibaigė.

Logiškai mąstant, visi taip pat turėtų matyti. Nemanau, kad šioje vietoje bus kažkokių netikėtumų“, – prognozavo P. Motiejūnas.

Šiuo metu visiškai aiškios yra 16 iš 18 kito sezono Eurolygos dalyvių. Tai – „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“ (visos – Ispanija), Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“ (abi – Graikija), Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahče“ (abi – Turkija), Miuncheno „Bayern“, Berlyno ALBA (abi – Vokietija), Vilerbano ASVEL, „Monaco“ (abi – Prancūzija), Milano „Olimpia Armani“, Bolonijos „Virtus“ (abi – Italija), Kauno „Žalgiris“ (Lietuva), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija).

Pažymėtina, kad anksčiau kaip galima kandidatė į vardinį kvietimą buvo įvardinta ir Badalonos „Joventut“ komanda, tačiau ją šioje kabinetinėje kovoje greičiausiai nukonkuruos kita ispanų ekipa – Valensijos „Basket“.

Kaip skelbia Izraelio žiniasklaida, į dvi vardines vietas realiausiai pretenduoja būtent Valensijos „Basket“ (Ispanija) ir Željko Obradovičiaus treniruojama Belgrado „Partizan“ (Serbija) komandos.

Primename, jog pirmomis žiauraus karo Ukrainoje dienomis Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kartu su visa Lietuvos čempionų organizacija kvietė nelikti abejingais ir prisidėti prie paramos Ukrainoje kenčiantiems mūsų broliams ir seserims.

„Žalgirio“ klubas pirmasis visoje Eurolygoje pasmerkė Rusijos veiksmus, atsisakė žaisti su Rusijos klubais ir kreipėsi į Eurolygą su siūlymu šalinti juos iš turnyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją