Sumažinti atsilikimą šeimininkams pavyko tik paskutiniojo ketvirčio metu, tačiau tai Š. Jasikevičiui ir jo kariaunai buvo menka paguoda – išvadas po skaudaus pralaimėjimo reikia daryti itin operatyviai.

„Varžovai akivaizdžiai žaidė geriau nei mes. Ir jeigu mes nesugebėsime atiduoti daugiau energijos ir kokybiškai neatliksime darbo gynyboje, šis finalas bus trumpas“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

„Nesugebėjome pamiršti pusfinalio serijos su „Joventut“. Man atrodė, kad turėjome užtektinai laiko persigrupuoti, o vien pati idėja, kad finale susitiksime su „Real“, motyvuos žaidėjus, tačiau krepšininkai aikštėje pasirodė stokodami energijos“, – po pralaimėjimo tęsė lietuvis.

„Real“ krepšininkai buvo kur kas agresyvesni, jiems atitekdavo beveik visi kamuoliai, kuriuos užvaldyti tokias pat galimybes turėjome ir mes. Šešios ar septynios pražangos per pirmą rungtynių pusę ir praleisti 50 taškų kalba patys už save. Ėjome žingsniu iš paskos“, – tikino jis.

Anot Š. Jasikevičiaus, antra rungtynių pusė parodė, kad nuovargiui suversti kaltės negalima.

„Rungtynių pabaigoje jau žaidėme kitokį krepšinį. Iš esmės antra rungtynių pusė buvo kur kas geresnė. Jeigu esi pavargęs, tas nuovargis per kojas kerta ketvirtame kėlinyje, tačiau mes kritome ne ketvirtame, o pirmame ir antrame. Ir tai daug ką pasako.

Jeigu turi tinkamą mentalitetą tokio lygio rungtynėms, kojos tau padeda, o ne trukdo. Šie žaidėjai fiziškai pasirengę gerai, įpratę žaisti kas 48 valandos. Todėl per antras namų rungtynes mes privalome žengti į aikštę lyg būtume pasirengę mirti. Kitu atveju mums tai kainuos labai brangiai“, – dėstė „Barcelonos“ strategas.

„Real“ komandai pergalingose rungtynėse negalėjo vadovauti neseniai infarktą patyręs treneris Pablo Laso, nors per komandos treniruotes patarimus krepšininkams jis jau dalijo.

P. Laso pareigas rungtynių metu atliko jo ilgametis asistentas Chusas Mateo, anot kurio, daryti pernelyg ankstyvų išvadų šiame finale nereikėtų. „Esame labai patenkinti, tačiau kol kas laimėjome tik vieną mūšį, o ne karą.

Dabar pat turime pamiršti šią pergalę ir į aikštę žengti pasiruošę naujai istorijai. Tačiau pažymėsiu, kad šį kartą esu labai patenkintas žaidėjų atiduota energija, rimtu charakteriu“, – teigė ispanas, išskyręs sėkmingus Adamo Hangos (16 taškų per pirmą mačo pusę), Gabrielio Decko (18 taškų) ir 18-mečio Juano Nunezo pasirodymus.

„Labai gaila, kad praradome Anthony Randolphą. Jo kairys kelis atrodo labai prastai, žaidėją paskutiniu metu tiesiog persekioja nesėkmės“, – pažymėjo Ch. Mateo. Amerikietis puolėjas skausmingą kelio traumą patyrė antrame kėlinyje ir aikštę paliko tik padedamas dviejų „Real“ darbuotojų.

Antrosios finalo rungtynės vyks trečiadienio vakarą Barselonoje, trečiosios – penktadienio vakarą Madride. Jei prireiktų ketvirtųjų, jos taip pat būtų žaidžiamos Ispanijos sostinėje, o penktasis mačas būtų rengiamas Barselonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją