„Šiandien ta liga (koronovirusas) jau nebe baisi. Buvo neaišku, ar tie partneriai liks, kaip klubai gyvens. Kai klausia, ar klubai turi skolų – reikia nulenkti galvą prieš klubų vadovus, partnerius, kurie sugebėjo subalansuoti biudžetus. Trečias sezonas – žmonės bijojo eiti į arenas, net per televiziją mažiau žiūrėjo. Paskui pilnos arenos. Smagu, kad žmonės iš tos baisios ligos išėjo ir grįžo į arenas.

Pusfinalio ir finalo rungtynėse arenos lūžo nuo žmonių. Tikiu, kad turėsime pilnas arenas, o klubai galės užsidirbti pinigų iš bilietų. Galėsime pakelta galva eiti į priekį“, – ceremonijos įžangoje kalbėjo LKL lygos vadovas Remigijus Milašius, specialiai padėkojęs treneriams ir žaidėjams, rėmėjams ir partneriams, teisėjams ir žiniasklaidos atstovams.

Specialiai pagerbtas buvo po pastarojo sezono savo krepšinio karjerą baigęs Paulius Jankūnas. Ilgametis Kauno „Žalgirio“ kapitonas gavo apdovanojimą, kuriame sužymėti visi jo pasiekimai LKL lygoje.

Per iškilmingą apdovanojimų ceremoniją čempionų titulą iškovojusiems Vilniaus „Ryto“ krepšininkams buvo įteikti aukso žiedai, Panevėžio „Lietkabelis“ pasidabino sidabro, o Kauno „Žalgiris“ – bronzos medaliais, taip pat buvo įteikti ir kiti individualūs bei komandiniai apdovanojimai.

Finalo serijos MVP tapo sostinės ekipos kapitonas Arnas Butkevičius. 29-erių puolėjas, iki tol net šešiskart tapęs lygos vicečempionu, šįkart savo komandą atvedė į 12 metų lauktas aukštumas. Serijoje prieš „Lietkabelį“ krepšininkas vidutiniškai pelnydavo po 11 taškų, išdalindavo 3 rezultatyvius perdavimus, atkovodavo 5,6 kamuolio ir rinkdavo 15,6 naudingumo balo.

Jau kiek anksčiau buvo aišku, kad „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono MVP taip pat atiteko „Ryto“ atstovui – juo tapo vidurio puolėjas iš Kroatijos Ivanas Buva. Atsiimtą apdovanojimą krepšininkas su ašaromis akyse skyrė šiemet anapilin iškeliavusiam draugui Stevanui Jelovacui.

Buvo išrinktas ir simbolinis „Betsafe-LKL“ sezono penketukas. Gynėjų pozicijas jame užėmė Lukas Lekavičius ir Jonathanas Elmore‘as, puolėjų – A. Butkevičius ir Gediminas Orelikas, o vidurio puolėjo – I. Buva.

Vilniečių strategui Giedriui Žibėnui atiteko metų trenerio apdovanojimas. 38-erių specialistui tai buvo tik pirmasis pilnas sezonas už Vilniaus klubo vairo. Pernai sausį jis perėmė ekipos vairą iš Donaldo Kairio.

Apdovanojimai:

Finalo MVP: Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“)


Metų treneris: Giedrius Žibėnas (Vilniaus „Rytas“)

Simbolinis penketas: Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Jonathanas Elmore'as („Šiauliai“), Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“), Gediminas Orelikas (Panevėžio „Lietkabelis“), Ivanas Buva (Vilniaus „Rytas“).

Geriausias metų teisėjas: Gytis Vilius


Metų organizacija: Panevėžio „Lietkabelis“

Metų proveržis: Panagiotis Kalaitzakis (Panevėžio „Lietkabelis“)

Reguliaraus sezono MVP: Ivanas Buva (Vilniaus „Rytas“)

Paskutinės sekundės metimas: Edvinas Šeškus (Jonavos „CBet“)

Metų rezultatyvus perdavimas: Donatas Sabeckis („Šiauliai“)

Efektingiausiai blokuotas kamuolys: Joshua Nebo (Kauno „Žalgiris“)

Gražiausias dėjimas: Martynas Varnas („Šiauliai“)

Geriausiai besiginantis žaidėjas: Vytenis Lipkevičius (Panevėžio „Lietkabelis“)

Metų projektas: Aistis

LKL akademijos MVP: Indrė Cibulskaitė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją