Dvyniams tuo metu tebuvo po 17 metų, bet ir tada jie vyrų krepšinyje neprapuolė: Darjušas jau pirmame sezone užfiksavo tris dvigubus dublius, o Kšištofas, nors ir gaudavo pasireikšti mažiau, padėjo komandai patekti į atkrintamąsias, o jose prieš Kauno „Žalgirį“ rinko po 9,5 taško ir 7 atkovotus kamuolius.

Dabar Broliams – po 42-ejus ir jie vėlgi kartu kabina savo didžiulius sportbačius ant vinies.

„Mielas krepšini, atėjo laikas mums sušokti paskutinį šokį“, – prieš kitą savaitgalį Vilniaus ASG arenoje vyksiančias atsisveikinimo rungtynes pareiškė jie.

Nors kiekviena pabaiga turi liūdesio natų, kas jau kas, o charizmatiškieji bokštai dvyniai nei patys liūdėti, nei kitiems to daryti neleis.

Paskutiniu jų akordu aikštelėje taps tarpusavio mačas („Broliai. Karjeros finalas“), kuriame dalyvaus ir visas būrys Lietuvos krepšinio legendų – nuo tebespindiničių žvaigždžių iki istorinių šalies pergalių kalvių.

Prie jų, be jokios abejonės, itin svariai yra prisidėję ir patys Darjušas su Kšištofu. Pastarojo sąskaitoje yra ne tik Europos čempionato sidabras (2013 m.) ir bronza (2007 m.), kaip ir pas brolį, bet – dar ir auksas (2003 min.).

Tiesa, D. Lavrinovičius dėl to nė truputį nepavydi, o kaip tik – didžiuojasi išskirtiniu brolio pasiekimu.

„Žinokit, nieko nepavydžiu, aš tiktai džiaugiuosi jo laimėjimais. Visą laiką žiūriu per kitą prizmę: kaip gerai, kad nors brolis tai turi. Kai pažiūri į Europos čempionų sąrašą ir pamatai, kad jame yra Lavrinovičiaus pavardė, ar ten „K“ raidė, ar „D“ priekyje, man nėra skirtumo“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ atviravo Darjušas.

„Pas mus niekada nebuvo kažkokio pavydo. Mes vieno kraujo ir viskas. Net kai į kokį balių važiuojame ir visi sako, kad ten bus su savo antra puse, aš irgi sakau, kad būsiu su ja“, – antrino Kšištofas.

Broliai neseniai buvo įtraukti tarp šimto visų laikų Lietuvos krepšinio legendų – labiausiai per istoriją šiam sportui nusipelniusių asmenybių.

„Tikiuosi, kad čia ne klaida (šypsosi). Džiugu, kad už kažkokius nuopelnus mus išrinko. Pradžioje gal net nesupratome, bet paskui supratome, kad tai – tikrai didelis įvertinimas, vienas didžiausių titulų mūsų gyvenime“, – tikino Darjušas.

„Papulti į tą istorinį šimtuką ir atsidurti šalia tokių žvaigždžių kaip Darjušas Lavrinovičius (šypsosi) yra tikrai malonu. Jaučiame didelę pagarbą ir dėkingumą“, – pridūrė Kšištofas.

Jie neslepia, kad jau turi pasiūlymų ir po to, kai oficialiai padės oranžinį kamuolį į šalį.

„Jau dvejus metus kviečia ateiti į mokyklą treniruoti vaikus – ir VKM, ir SKM, bet mes ir taip turime veiklos. O vaikams, jeigu norėtume būti treneriais, reikėtų atiduoti visą laiką. Tai mes dar neapsisprendėme, bet visai norėtume išbandyti save tame vaidmenyje“, – pasakojo Darjušas.

Broliai per savo sėkmingas karjeras užsitikrino saugią ateitį, tačiau gulėti ir nieko neveikti nežada.

„Galvojau, kad iki 35-erių metų pažaisiu krepšinį, užsidirbsiu pinigų ir nieko neveiksiu. Bet aš suprantu, kad mes – ne tokie žmonės. Vis tiek kažką veiksime, o geriausia būtų likti prie krepšinio“, – savo mintimis dalijosi Kšištofas.

Jau kurį laiką jie yra siejami ir su naujuoju Gedimino Žiemelio klubu.

„Mes su Gediminu seniai pažįstami. Jis labai norėtų, kad nors kuo nors mes tam klubui padėtume. Kiek galėsime, tiek padėsime, kadangi žinome, kad jis ambicingas ir jo tikslai nėra iš piršto laužti. Jis į tą projektą žiūri labai rimtai ir nori, kad Vilniuje būtų tikrai geras klubas – ir ne tik Lietuvos, bet ir Europos masteliu. O apie galimas savo pareigas kol kas nekalbėjome. Kai bus kas nors oficialaus, viską sužinosite iš žiniasklaidos“, – juokavo jie.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše, o Brolių atsisveikinimo rungtynės ir šventė – jau birželio 18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)